MACROECONOMIE, P.I.B. & STATISTICI, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie, Management, Human Resources, Cultura Organizationala

Creșterile salariale nu mai sunt corelate cu creșterea în productivitate din anii `70

Perioada de prosperitate din anii 1947 – 1979 a presupus o corelație aproximativ direct proporțională între creșterea productivității și câștigurile salariale. La o creștere a productivității de 119%, salariile au crescut cu 72%, adică o diferență de 47%.

Pe de altă parte, din anii 1980 până în prezent, pe drept numită perioadă de regresiune, creșterea de 80% a productivității a fost întâmpinată de o creștere de doar 7% a salariilor, corelația productivității și câștigurile salariale reducându-se aproape la jumătate, adică o diferență de 73%.

Sursa: Bull City Mutterings

Analiza este realizată pentru sectorul salariaților sau muncitorilor din SUA ce nu necesitau supervizare (acum aproximativ 82% din sectorul privat).

Două din motivele evidente ale menținerii salarizarii la un nivel constant, in ciuda creșterii productivității sunt:

  • Globalizarea (în special impactul Chinei) și
  • Automatizarea

Efectele perioadei de regresiune pot fi corelate și cu o analiză a gradului de satisfacție la locul de muncă:

  • Aproape jumătate dintre muncitori și-au părăsit un loc de muncă, deoarece nu s-au aliniat cu așteptările lor și 73% din muncitorii Gen Z și-au părăsit locul de muncă pentru că nu le-au îndeplinit așteptările (ThriveMap)
  • Aproape o treime din Millennials spun că vor urmări salarii mai mari la un alt angajator în următorii 5 ani (Staples)
  • Banii rămân principalul motiv pentru care muncitorii renunță la locurile de muncă, dar nu este întotdeauna ceea ce îi atrage spre o nouă oportunitate (PayScale)
  • Aproximativ 50% din femei și 35% din bărbați au declarat că principalul motiv pentru care nu sunt mulțumiți de angajatorii lor este că nu câștigă destui bani (Ceridian)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.