MACROECONOMIE, Integrare EUROPEANA

CE a lansat procedura de infringement împotriva României pe baza Directivei UE privind emisiile industriale

Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva României, Italiei, Ciprului şi Sloveniei pe baza necomunicării informaţiilor legate de implementarea în legislaţia naţională a Directivei UE privind emisiile industriale, a anunţat Olivier Bailly, purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Sursă: www.theguardian.com
Sursă: www.theguardian.com

Astfel, Comisia Europeană solicită României și celorlalte trei țări să transmită informaţiile privind implementarea acestei noi Directive, ea furnizând o serie de reglementări privind prevenirea, reducerea sau şi eliminarea poluării în urma activităţilor industriale.

România nu a respectat termenul de implementare a noilor prevederi, acela de până la 7 ianuarie 2013, primind, pe data de 21 martie 2013, o scrisoare de notificare, ce îi oferă încă două luni pentru realizarea celor menționate. În caz contrat, România riscă trimiterea în faţa Curţii Europene de Justiţie, unde ar putea primi sancţiuni financiare.

În prezent, sunt în curs 44 de acţiuni declanşate împotriva României, dintr-un total de 422, 42 în faza precontencioasă şi două în fază contencioasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.