MACROECONOMIE, Politica Agricola & Dezvoltare Rurala

Biserica Ortodoxă va promova măsurile luate de Ministerul Agriculturii

Sursă: www.realitatea.net
Sursă: www.realitatea.net

Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și ministrul Agriculturii Daniel Constantin vor semna luni seară, la ora 19:00, la Palatul Patriarhiei din Bucureşti, un protocol de colaborare care prevede ca promovarea măsurilor luate de Ministerul Agriculturii să fie realizată de Biserică.

Mai exact, prin intermediul preoţilor, vor fi promovate la sate măsurile de finanţare a agriculturii atât din fonduri europene, cât şi de la bugetul de stat. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, preoţii vor promova măsurile în afara slujbelor religioase, vorbindu-le enoriaşilor despre avantajele asocierii, despre fermele familiale şi despre măsuri precum instalarea tinerilor fermieri la sate. Preoţii nu vor fi plătiţi suplimentar pentru această activitate.

„Preoţii reprezintă vectorul principal în mediul rural şi au o credibilitate foarte mare”, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

„Este vorba de susţinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, în special cele pe fonduri europene. Oamenii de la ţară sunt circumspecţi atunci când este vorba să primească ceva gratis, aşa cum se întâmplă în cazul fondurilor europene. În zona rurală preotul este printre intelectualii satului şi enoriaşii îi cer sfatul cu privire la diverse probleme”, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica.

Potrivit părintelui Stoica, în România sunt aproximativ 14.000 de preoţi ortodocşi, dintre care mai mult de jumătate activează în mediul rural.

„La fiecare slujbă preoţii au incluse rugăciuni pentru recolte mănoase. Sunt rugăciuni de ploaie, când este secetă, sau de contenire a ploii, când plouă prea mult”, a mai spus el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.