Vacanta & Calatorii, Turism

De ce sunt minibarurile din hoteluri scandalos de scumpe

minibar-2-595x330De ce sunt minibarurile din hoteluri scandalos de scumpe? Nu se stie exact. Nici macar TripAdvisor, care a facut un studiu pe tot ceea ce inseamna room service in hoteluri din intreaga lume, nu a descoperit raspunsul la aceasta intrebare.

Minibarul din camera de hotel, ultimul refugiu al unui calator obosit, este pe cale de disparitie. Desi preturile sunt foarte ridicate, lanturile hoteliere spun ca minibarurile le dau multe batai de cap si ca de fapt sunt aducatoare de pierderi.   E nevoie de multa munca pentru a le umple, iar furturile sunt o problema constanta: majoritatea turistilor consuma alcoolul si il inlocuiesc apoi cu apa, sperand sa nu-i prinda nimeni. Asa ca acum lanturile mari, precum Marriott si Hilton incearca sa scape de ele. Unele hoteluri au instalat automate de bauturi, pentru a servi calatorii insetati. Altele au pastrat frigiderele in camere, dar goale, pentru cazurile in care clientii se duc la magazinul din colt sa cumpere cateva cutii de bere. Iar altele au asezat la vedere, in camera, snacks-urile si ciocolata, dar si sticlele de vin, sperand ca turistii vor gasi asemenea priveliste irezistibila. Mai jos, o comparatie intre preturile unei cutii de alune:

MiniBaruri_scumpe_photo

 

 

Citeste mai departe comparatia preturilor „Room Service”, apoi preturile unei sticle de apa, respectiv de vodka in hoteluri din diferite zone de pe glob

Sursa: FulviaMeirosu.ro

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.