Cercetare & Edu & Marketing & Media, Stiinta & Tehnologie

Studiul Polenului ajută analiza criminalistică în lupta contra Drogurilor, a opiaceelor

Polenul este peste tot. Asta înseamnă că știe unde am fost, conform Quartz.

Sursa foto: Imgur / Cocaina sub microscop

În orice oraș situat la latitudini medii, primăvara există cel puțin 100.000 de particule de polen pe metru cub de aer, invizibile cu ochiul liber. Chiar și în spațiile interioare sunt aproximativ 5.000 de particule de polen pe metru cub.

Odată ce polenul intră în contact cu îmbrăcămintea sau cu părul, cel mai probabil este că nu va dispărea niciodată în totalitate. Unele particule de polen au țepi, altele sunt acoperite cu niște lipide care acționează ca adeziv. Numărul de polen poate scădea puțin în fiecare ciclu de spălare, dar nu vor dispărea.

Pe măsură ce lupta împotriva traficului de opiacee crește, specialiștii doresc să știe exact de unde provin.

Testarea polenului are puterea de a elimina lacunele critice de informații care indica tendințele pe scară largă.

În iulie 2015, un caz de ucidere a unei fetițe de 4 ani a fost rezolvat doar datorită analizei de polen realizată pe hainuțele, pătura și părul acesteia. Anchetatorii nu știau cine sau de unde era. Analiza de polen a indicat anchetatorilor că era un copil din zonă. Mama și prietenul mamei au fost acuzați câteva luni mai târziu. Cazul a dovedit că polenul poate fi esențial în cazurile penale.

De atunci, polenul a fost analizat în alte cazuri de omucidere, dar și în traficul de droguri: metamfetamină, cocaină și heroină.

Există doar aproximativ 1.000 de legiști specializați în analiza polenului în întreaga lume, iar cei mai mulți lucrează pentru companiile petroliere care utilizează analiza polenului fosil pentru a afla unde sunt depozitele de petrol și cât de vechi ar putea fi acestea.

SUA este ultima care a adăugat polenul în arsenalul său de instrumente de analiză criminalistică. Noua Zeelandă și Marea Britanie o fac de zeci de ani. În Noua Zeelandă, concluziile analizei polenului sunt admisibile chiar și în instanță.

Cum timpurile noi necesită măsuri noi, analiza polenului va deveni probabil mult mai comună în întreaga lume în lupta contra criminalității.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.