Stiinta & Tehnologie

Europa este lider în inteligență artificială și „machine learning (chiar și Silicon Valley este dornic de a o urma)

Image result for vrApple și Facebook au realizat că Europa are o mare bogăție de talente în tehnologia aprofundată.

Raportul State of European Tech arată succesul afacerilor bazate pe tehnologie sau achiziții pe întregul continent, dar la baza acestui succes este cunoașterea aprofundată a tehnologiei, conform Wired.com.

Când vine vorba de progrese în inteligența artificială (AI), „machine learning”, RV – Realitatea Virtuala și RA – Realitate Augmentata, drone, robotică și imprimare 3D, Europa este fie lider sau este pe picior de egalitate cu state precum SUA. De la începutul anului 2015, 2,3 miliarde $ au fost investiți în tehnologia aprofundată în Europa de patru ori mai mare decât suma din 2011.

Informații de la Dealroom.co arată că Marea Britanie a avut cea mai mare investiție (1,3 miliarde $) din 2011, urmată de 582 milioane $ în Franța și 480 $ în Germania. Chiar și Norvegia, ultima în clasamentul celor studiate, a primit 56 milioane $ în ultimii cinci ani. Aceste cifre nu reprezintă achiziția recentă a Skyscanner de către firma de turism și călătorii din China, Ctrip.

Hub-ul de top pentru IA (inteligență artificială) în Europa este la Berlin, fiind, de asemenea, lider în dezvoltarea RV și RA. Munchen este lider de top pentru persoanele cu abilități de Frontier Hardware.

 

 

Una dintre cele mai interesante slide-uri din raportul privind tehnologia aprofundată în Europa arată locurile unde companiile tech din SUA au apărut pe continent.

Harta dezvaluie că Alphabet are hub-uri în Elveția și Londra, Apple are baze în Grenoble, Berlin, Lund și Cambridge, Facebook și Amazon au înființat centre de drone în Marea Britanie (Bridgwater si Cambridge), în timp ce Magic Leap are sediu în Helsinki.

„Vedem câteva idei interesante în domenii cum ar fi condusul autonom de la firme precum Oxbotica, și arhitecturi de silicon pentru mașini de la Graphcore, care a obținut recent finanțare de tip Seria A „, a declarat AzeemAzhar, vice-presedinte al Venture and Foresight, Schibsted Media Group și fondator al Exponential View.

 

Recent investment (in $m) totals made in deep tech hubs across Europe

Investiții recente (în mil. $) totaluri realizate în centre de tehnologie aprofundată în întreaga Europă

Credit: State of European Tech/Slush/Atomico

 

„Văd această gândire profundă, nu doar în Marea Britanie, dar, de asemenea, la Berlin, unde se aduce laolaltă comunitatea IA și grupurile cripto de IA pentru a reanaliza unele dintre întrebările de bază în jurul sistemelor descentralizate. Ei nu caută doar în blockchain, dar, de asemenea, în sistemele de fișiere interplanetare (IPFS) – munca lor este cu siguranță ambițioasă „!

Siraj Khaliq, partener la Atomico si fostul fondator și CEO al Corp Climate a declarat pentru WIRED: „O nouă generație de antreprenori a fost inspirată de companiile puternice de IA din Europa, iar fondatorii construiesc acum propria lor formă de “machine learning”, viziune de calculator și alte start-up-uri de tehnologie aprofundată. Ei au descoperit că există o mulțime de talent aici, în Europa, pentru a face lucrurile să se întâmple, iar ecosistemul este gata pentru să alimenteze această revoluție a tehnologiei profunde. „

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.