LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Stiinta & Tehnologie

Planuri pentru un trilion de oameni in Sistemul Solar cu ajutorul Blue Origin

Sursa: CNBC

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, crede ca, intr-o zi, 1.000 de miliarde de oameni vor trai in sistemul nostru solar si a declarat ca va investi 1 miliard de dolari pe an în Blue Origin, compania sa care dezvolta rachete, pentru a ajuta la atingerea acestui obiectiv.

Blue Origin tinteste sa scada costul accesului in spatiu, iar Jeff Bezos se angajeaza sa cheltuiasca putin peste 1 miliard de dolari pe an pentru a sustine proiectul.

“Nu voi fi in viata sa vad realizata aceasta misiune”, a spus Bezos la summitul aniversar de 25 de ani Wired din San Francisco. „Incepem sa ne ciocnim de realizarea ca Pamantul este finit.”

  • Top of Form
  • Bottom of Form

SpaceX al lui Elon Musk si Virgin Galactic, condusa de Richard Branson, sunt de asemenea angajate in a oferi oportunitati de calatorit in spatiu.

Fortele aviatice americane i-au selectat pe Blue Origin si pe alti cativa sa dezvolte un prototip intern de sistem de lansare. Pentagonul acorda Blue Origin 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea rachetei New Glenn. Bezos crede cu tarie ca Blue Origin si toate comapaniile tech nu pot si nu trebuie sa intoarca spatele Departamentul de Aparare, ci sa il sustina.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.