Telecom & IT-C & Online, PC Games

Facebook face anunțul despre Horizon, o lume în realitatea virtuală (VR) de tip multiplayer

Sursa: www.techcrunch.com

Facebook a anunțat că își construiește propria oază de tip Ready Player One. Facebook Horizon este un univers-cutie de nisip pentru realitatea virtuală în care îți poți construi propriile medii și jocuri, juca și socializa cu prietenii sau pur și simplu explora peisajele generate de utilizator. Aceasta este abordarea Facebook pentru Second Life, conform TechCrunch.

Lansându-se la începutul anului 2020 în versiune beta închisă, Facebook Horizon le va permite utilizatorilor să își proiecteze avataruri diverse și să ajungă în locații virtuale prin portaluri numite Telepods, să vizioneze filme și să consume alte media cu prietenii și să joace împreună jocuri multiplayer, precum Wing Strikers.

De asemenea, va include ghiziumane, cunoscute sub numele de Horizon Locals, care pot oferi utilizatorilor asistență și să le protejeze siguranța în lumea RV/VR, astfel încât trolii să nu umble aiurea.

Ca parte a lansării, Facebook își va închide, pe 25 octombrie 2019, experiențele sociale de VR  existente pe Facebook Spaces și Oculus Rooms, lăsând un pic de timp până la lansarea Horizon.

Oculus Rooms a debutat în 2016 ca un apartament  VR decorabil, în timp ce Spaces a fost lansat pentru prima dată în 2017 pentru a permite utilizatorilor să discute, să privească filme și să facă selfie-uri VR cu prietenii. Dar ambele erau doar menite să fie un preambul al jocurilor VR în toată regula.

În schimb, Horizon este proiectat să fie o destinație, nu doar o noutate, în care utilizatorii ar putea petrece „tone” de timp.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.