LIFE-STYLE & HOBBY, Carti & Literatura, Muzica & Concerte, Cinema - Filme, Teatru, Dans & Balet & Opera, Pictura & Sculptura, Electronice & Gadget, Muzee & Expozitii, Stiinta & Tehnologie

Passe culturel: O metodă inedită pentru ca tinerii francezi să consume produse culturale

În Franţa, un nou dispozitiv de natură să favorizeze accesul tinerilor la cultură este calificat de ministrul de resort drept “revoluţionar”. Tinerii avînd 18 ani vor primi de la stat un credit de 500 de euro, sub forma unei aplicaţii pe telefonul portabil, pentru a avea acces la produse culturale de o mare diversitate, informează RFI.

Sistemul va fi experimentat în patru departamente franceze urmînd ca de la toamnă să fie extins la scară naţională. În jur de 800 000 de tineri vor putea beneficia de el. Guvernul a deblocat pentru moment 5 milioane de euro pentru această primă fază de experimentare, dar în momentul generalizării sistemului va debloca 400 de milioane de euro. Prin respectivul “passe culturel” (sau abonament cultural), tinerii îşi vor putea cumpăra cărţi şi muzică, avea acces la filme, diverse spectacole sau competiţii sportive, ba chiar şi la restaurant.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.