LIFE-STYLE & HOBBY, Muzica & Concerte

Muzica indietronica

IndietronicaMuzica indietronica sau indie electronic este un este un gen muzical care combină următoarele genuri muzicale: indie, muzica electronică, rock şi muzica pop. 

Instrumentele tipice folosite în a compune muzică indietronica sunt: claviatura electronică, sintetizatorul, sampler şi drum machine (instrument muzical electronic, creat pentru a imita, crea şi recrea sunetul de tobe şi alte instrumente de percuţie) şi bineînţeles vocea este de asemenea prezentă la acest gen. Acest tip de muzică este înrudit cu genul muzical, deşi mai puţin electronic şi mai mult acustic, numit Chillwave (glo-fi).

Muzica indie electronică a început să-şi facă apariţia pe scena muzicală internaţională la începutul anilor 1990, cu trupe ca: Stereolab şi Disco Inferno, iar trupele au luat amploare o dată cu noul mileniu şi datorită faptului că tehnologia digitală, electronică s-a dezvoltat şi mai mult.

Astfel, au apărut trupe precum: Broadcast din Marea Britanie, Justice din Franţa, Lali Puna din Germania, The Postal Service şi Ratatat din Statele Unite, care au mixat o varietate însemnată de sunete de muzică indie cu muzică electronică. Aceste trupe, de cele mai multe ori erau produse de către case de discuri independente.

Origini stilistice: muzica Indie Rock, muzica Electronică, Synthpop.

Origini culturale: primele trupe de Indie electronic ce au adus acest gen în prim planul muzicii internaţionale, erau din Germania şi Marea Britanie, la începutul anilor 1990.

Popularitate: acest gen muzical a avut succes în diferite perioade, dar mai ales în anii 2000, deci putem spune că şi actualmente acest gen  este popular.

Adam Young, Empire of the Sun, Patrick Wolf, Citizen!, Cornelius, Thom Yorke, Diamond Rings, Dale Earnhardt Jr. sunt reprezentanti de seama ai acestui gen muzical.

 

Sursa informatii: Wikipedia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.