ANALIZE SECTORIALE, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL, Muzica & Concerte

Ed Sheeran bate recordul U2 pentru cel mai profitabil turneu dintotdeauna

Turneul Divide al cântărețului de la Suffolk a generat peste 736 milioane de dolari (3,15 miliarde de lei), conform The Guardian.

 

Foto: Zackary Walters

Turneul Divide al lui Ed Sheeran a fost numit turneul cu cele mai mari câștiguri din toate timpurile, bătând recordul stabilit de U2 după opt ani.

Turneul Divide a început în martie 2017 și cuprinde 255 de spectacole. Până la ultimul anunț, a acumulat 736 milioane dolari, ceea ce a batut recordul U2 de 735 de milioane dolari, mai având de încasat de la alte 12 concerte.

De asemenea, a fost numit turneul cel mai frecventat din toate timpurile: când va termina, peste 8,5 milioane de oameni din 43 de țări îl vor fi văzut pe Sheeran performând, spărgând recordul U2 de 7,3 milioane.

Recordul U2 a fost stabilit în 2011 cu turneul lor 360° în 110 locații.

În loc să se concentreze pe stadioane așa cum a făcut U2, Sheeran a inclus mai multe locații ceva mai „intime” – prezența medie la concert fiind de 34.541, aproximativ jumătate din media de 66.091 a U2.

El a respins, de asemenea, zonele VIP și a vândut bilete la un preț relativ scăzut, cu 14,2% mai mic în medie decât U2, dar numărul mare de concerte a asigurat ca recordul să fie doborât.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.