LIFE-STYLE & HOBBY, Stiinta & Tehnologie, Turism

HOTELUL SPAȚIAL cu gravitație artificială va fi deja pe orbită în anul 2025

Sursa: https://www.express.co.uk/news/

Stația spațială Von Braun, creată pe baza conceptelor unui om de știință controversat *, înaintează în ceea ce privește planurile de construcție, conform Bigthink.com.

  • Fundația Gateway construiește un hotel spațial, bazat pe conceptele unui specialist în rachete nazist și american, Wernher von Braun.
  • Stația spațială va fi operațională din 2025.
  • Compania intenționează să o asambleze pe orbită, folosind roboți și drone.

Dacă destinațiile pământești nu sunt suficiente pentru a vă potoli pofta de a umbla, o călătorie către un hotel spațial ar putea ajunge în zona Dvs. de interes în următorii câțiva ani. Proiectantul Stației spațiale Von Braun a dezvăluit numeroase planuri care detaliază construcția unei adevărate stațiuni turistice în spațiu.

Construit de Fundația Gateway, primul hotel spațial din lume va avea gravitație, baruri, interioare primitoare și bucătării complet utilate. Ei intenționează ca stația să primească aproximativ 100 de turiști pe săptămână începând cu 2025.

Proiectantul stației, Tim Alatorre, vrea să facă din călătoriile în spațiu ceva obișnuit. El crede că, deși inițial, călătoriile în spațiu vor fi de domeniul celor ultra-bogați, destul de curând vor fi disponibile și pentru oamenii obișnuiți.

Stația Spațială va folosi tehnologia existentă la Stația Spațială Internațională, dar va diferi într-un aspect crucial – hotelul va avea gravitație artificială, ceea ce va face șederea pe termen lung mult mai ușor de gestionat.

Proiectantul crede că GRAVITAȚIA, aproximativ o șesime din cea a Pământului, va adăuga un „sentiment de direcție și orientare care nu este prezent în SSI (ISS)”. Se va putea, de asemenea, merge la toaletă, face duș sau servi mâncare așa cum e normal.

Ideile pentru stație au fost preluate de la Wernher von Braun – de unde și numele acesteia. Dacă vă amintiți, Wernher von Braun a fost un om de știință nazist de top care a dezvoltat nefasta rachetă V2. După război, el a fost preluat de NASA și a devenit un celebru om de știință american. Hotelul va face parte din moștenirea sa complexă.

Stația va fi compusă dintr-o roată uriașă, cu diametrul de 190 de metri, care se va roti pentru a genera o forță gravitațională (similară cu cea a Lunii).

24 de module individuale cu facilități de dormit și suport vor fi răspândite în jurul roții pe trei punți, asigurând cazarea a aproximativ 400 de persoane în total.

Alatorre compară hotelul cu o navă de croazieră, subliniind că va avea „multe dintre lucrurile pe care le vedeți pe navele de croazieră: restaurante, baruri, concerte muzicale, proiecții de filme și seminarii educaționale”. Doar că vor fi în spațiu.

Unele dintre module ar putea fi vândute ca apartamente. Altele vor fi disponibile guvernelor și altora asemenea pentru cercetare științifică.

Proiectantul a explicat că interioarele hotelului vor fi create folosind materiale naturale moderne care ar înlocui piatra și lemnul și vor fi ușoare și ușor de curățat. Iluminarea în culori calde, vopselele și texturile vor adăuga un sentiment de acasă.

Dacă vă întrebați ce puteți face pentru distracție într-un astfel de mediu, designerii intenționează să ofere activități precum baschetul la gravitație scăzută, săritul pe trambulină și alpinismul. De asemenea, puteți juca ceva asemănător cu jocul Quidditch din Harry Potter și jocuri noi care ar trebui să fie gândite pentru a profita de posibilitățile existente.

Cum va fi construită stația? Prin utilizarea sistemelor automate precum drone și roboți, pe orbită. De asemenea, se vor folosi utilaje speciale pentru construcții spațiale dezvoltate de Orbital Construction (GSAL).

Privind în viitor, Fundația Gateway vede stația spațială Von Braun drept dovada sa conceptuală. Intenționează să construiască stații spațiale mai mari pe măsură ce cererea pentru astfel de vacanțe crește. Următoarea sa clasă de stații se numește The Gateway și va putea găzdui mai mult de 1.400 de persoane.

* Nota 1 Economic Zoom: Considerat pe drept sau pe nedrept „parintele rachetelor” care au dus Omul pe Luna in multe documentare americane vizionate recent (Discovery Channel, History TV  s.a.), Von Braun a fost de fapt elevul pionierului rachetelor HERMANN OBERTH ** – cetatean austro-ungar de etnie germana nascut la Sibiu – si profesor la Sighisoara (deja in Romania) pana in 1919, ulterior pana in 1938, cel ce a infiintat scoala de rachete din Germania. … Își susține licența în 1923 la Universitatea din Cluj, sub conducerea profesorului Augustin Maior.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun Beginning in 1925, Wernher attended a boarding school at Ettersburg Castle near Weimar, where he did not do well in physics and mathematics. There he acquired a copy of By Rocket into Planetary Space (Die Rakete zu den Planetenräumen, 1923) by rocket pioneer Hermann Oberth.

** Nota 2 Economic Zoom: https://en.wikipedia.org/wiki/Hermann_Oberth

Hermann Julius Oberth (25 June 1894 – 28 December 1989) was an Austro-Hungarian-born German physicist and engineer. He is considered one of the founding fathers of rocketry and astronautics, along with the French Robert Esnault-Pelterie, the Russian Konstantin Tsiolkovsky and the American Robert Goddard „

*** Nota 3 Economic Zoom: Von Braun a fost recuperat de Americani dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial (WW2) si iertat pentru crimele de razboi – pentru ca SUA sa aiba un avantaj major in fata URSS in Razboiul Rece care a urmat.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Wernher_von_Braun Wernher von Braun, conducător al programului german de creare a rachetelor germane (cea mai cunoscută fiind „celebra” rachetă” V-2) atât înainte de-al Doilea Război Mondial, cât și în toiul lui, a fost adus în Statele Unite, împreună cu o bună parte a echipei sale științifice de la Peenemünde, printr-o operație secretă numită Operațiunea Paperclip. A devenit cetățean al Statelor Unite.

A lucrat la programul militar american ICBM (Intercontinental ballistic missiles „rachete balistice intercontinentale”), apoi la NASA, ca director al Centrului Marshall pentru Zboruri Spațiale (Marshall Space Flight Center) și ca șef al proiectului rachetei Saturn V, superracheta anilor 1960 care a permis Statelor Unite să lanseze în spațiu nave din ce în ce mai performante din seria programului spațial Apollo, care a culminat cu aselenizarea astronauților în misiunile spațiale Apollo 11Apollo 12Apollo 14Apollo 15Apollo 16 și Apollo 17.[12]

Von Braun este unanim considerat „părintele” programului spațial al Statelor Unite, fiind de asemenea amintit ca liderul științific al echipei de specialiști din Germania Nazistă care a proiectat și realizat racheta V-2, care a ucis peste 7.000 de oameni în Marea Britanie în 1944 și 1945 (la care se adaugă un număr și mai mare de victime în anii de dezvoltare și testare în Germania a rachetei, la Peenemünde și în alte locuri).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.