LIFE-STYLE & HOBBY, Cinema - Filme, Festivaluri

Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, 2019

A 11-a ediţie a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov (FFIR) va debuta vineri, 19 iulie 2019, cu un concert al trupei byron, în Grădina Cetăţii Râşnov, şi cu proiecţia filmelor Leto / O vară rock’n’roll, în aer liber, şi Milk, în Cinematograful Amza Pellea. Tema principală a FFIR 2019 va fi Libertatea. De-alungul a 10 zile, festivalul propune 20 de dezbateri, 57 de proiecţii cinematografice, 8 concerte rock’n’blues’n’jazz, 3 spectacole de teatru, 1 cine-concert, 1 spectacol-lectură şi 12 concerte de muzică veche, care se vor desfăşura în mai multe spaţii din Râşnov, Codlea şi Crizbav.

Sâmbătă, 20 iulie 2019, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, va participa alături de David Saranga, ambasadorul Israelului în România, şi de astronautul Dumitru Prunariu la o dezbatere care va marca împlinirea a exact 50 de ani de la momentul istoric al aselenizării. Panelul „50 de ani de la aselenizare – Tehnologie, Politică, Propagandă” va începe la ora 17:00 şi va fi găzduit de noul spaţiu FFIR amenajat în curtea Şcolii Gimnaziale „Peter Thal” Râşnov.

Competiţia FFIR 2019 propune 15 filme documentare din Spania, Irak, Franţa, Polonia, Bulgaria, Italia, Argentina şi România care îşi vor disputa premiul juriului de profesionişti condus de cineastul francez Pierre-Henri Deleau, premiul juriului de 6 liceeni braşoveni şi cel al publicului.

Mai multe detalii aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.