Telecom & IT-C & Online, Fotografie, TV & Video & Documentare, Electronice & Gadget

Mona Lisa prinde viață: Învățarea Mecanică (ramură a I.A.) aduce la viață picturi și fotografii

Cercetătorii în Învățarea Mecanică * au produs un sistem care poate crea o mișcare reală dintr-un singur cadru al feței unei persoane, deschizând posibilitatea de animare nu numai a fotografiilor, ci și a picturilor.

* Modelul perfect de Inteligenţă Artificială (I.A. / A.I.) se compune din amestecul dintre Procesarea Limbajului Naural şi Învăţarea Mecanică, ramuri ale Inteligenţei Artificiale.

Sistemul nu este perfect, dar atunci când funcționează, este – ca majoritatea efectelor produse de inteligența artificială în zilele noastre – fascinantă.

Modelul este documentat într-o lucrare publicată de Samsung AI Center. Este vorba despre o metodă nouă de a aplica reperele faciale ale unei surse la cele ale feței țintă.

Acest lucru nu este nou în sine. Putem face deja ca un chip dintr-un video să reflecte ce spune sau unde se uită persoana din al doilea video. Dar majoritatea acestor modele necesită o cantitate considerabilă de date, de exemplu un minut sau două de analiză video.

Cu toate acestea, noua lucrare realizată de cercetătorii de la Moscova din cadrul companiei Samsung arată că, folosind o singură imagine a feței unei persoane, poate fi generat un video care se întoarce, vorbind și făcând expresii obișnuite – cu fidelitate convingătoare, chiar dacă nu încă perfectă.

În exemplul de mai jos, Mona Lisa este animată folosind trei clipuri sursă diferite, care, după cum puteți vedea, produc rezultate foarte diferite, atât în ​​ceea ce privește structura facială, cât și comportamentul.

Sursa: TechCrunch

Acest lucru funcționează numai pe fața și pe torsul superior – nu ați putut face ca Mona Lisa să pocnească din degete sau să danseze. Nu încă…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.