LIFE-STYLE & HOBBY, Cinema - Filme

Corneliu Porumboiu ia pentru filmul Comoara premiul Un Certain Talent la Cannes, 2015

cannes20150Pe 23 mai 2015, în Sala Lumière a Palatului Festivalului de la Cannes, regizorului Corneliu Porumboiu i-afost acordat Premiul Un Certain Talent, pentru filmul Comoara / The Treasure. Spectatorii din România vor putea vedea în premieră filmul, la doar câteva zile de la acest moment.

Juriul prezidat în 2015 de actriţa Isabella Rossellini a acordat regizorului producţiei ce va avea premiera în România pe 29 mai 2015, Premiul Un Certain Talent în cadrul Secţiunii Un Certain Regard „pentru umorul şi inteligenţa cu care ni se arată complexitatea vieţii„. Din juriu au mai făcut parte regizorul Haifaa Al-Masour (Arabia Saudită), Nadine Labaki – actriţă de origine libaneză, regizorul de origine greacă Panos H. Koutras şi actorul francez Tahar Rahim.

Un Certain Regard este o categorie a Selecţiei Oficiale de la Cannes ce fost introdusă în 1978 de către Gilles Jacob, desfăşurându-se în paralel cu Competiţia pentru Palme d’Or. Alături de filmul Comoara, România a fost reprezentată în 2015 în cadrul acestei secţiuni şi de Un etaj mai jos semnat de Radu Muntean.

Citește continuarea pe SIGLA-LiterNet_mic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.