LIFE-STYLE & HOBBY, Arhitectura

Ciudatenii arhitecturale

Casa_Susul_in_JosCand ne gandim la casa, ne imaginam un mic univers al nostru care sa ne ofere confortul si toate cele necesare unei constructii…….normale. Dar cine spune ca o constructie mai putin obisnuita nu ne poate asigura confortul necesar si lejeritatea dorita, sa ne faca sa ne simtim “acasa”?

Arhitecti a caror imaginatie depaseste limitele, au ridicat arhitectura la rang de “arta pura”, realizand constructii din cele mai bizare. Astfel, au aparut Casa cu “josu-n sus”, “Casa inclinata” sau “ Casa devastata”.

Casa cu “ josu-n sus” (foto stanga sus) se afla in S.U.A.,  Orlando – Florida.

Aceasta casa a fost proiectata in intregime invers, astfel incat ferestrele sunt montate cu pervazul in sus, fundatia se afla si ea in partea de sus a cladirii, acoperisul sprijinind intreaga constructie.

Cladirea este destinata a fi centrul a peste 100 de expozitii de arta interactiva.

 

Casa inclinata – ChinaCasaInclinata(China)

Este mai putin cunoscuta publicului larg. Ea face un unghi de 135 de grade cu solul. Astfel, casa se sprijina pe o latura a acoperisului, iar pe cealalta latura se afla usa de intrare in cladire.

 

Casa Ripley sau “Casa devastata”- S.U.A.

La prima vedere, oricine ar spune ca se afla in fata unei cladiri ce sta sa se prabuseasca, afectata fiind de un cutremur puternic. Exista un pic de adevar, insa, cu siguranta cladirea nu se prabuseste. A fost construita la cererea fondatorului celebrei emisiuni “Ripley’s – believe it or not” care si-a donat averea pentru finantarea recordurilor absurde. Testamentul lui cuprindea dorinta de a se construiasca o casa noua dar “distrusa”. Sursa de inspiratie a fost devastatorul cutremur de 8 grade pe scara Richter care a afectat regiunea in anul 1812. Cladirea este printre cele mai fotografiate din lume.

CasaDevastata

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.