LIFE-STYLE & HOBBY, Teatru

Carpathian Garden (teatru)

06_8Carpathian Garden e un happening teatral prezentat de actorii Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor care în 2014 a umplut sălile în care a fost jucat, în toată ţara, şi a fost premiat la numeroase festivaluri de teatru. Dacă şi cum a fost rescris textul acestei satire contemporane 100% româneşti, pentru spectacolul de Crăciun, şi după alegeri, mai jos, într-o discuţie pe puncte cu Radu Iacoban, actor, regizor, dramaturg.

Întrebare: Ce e Carpathian Garden?
Radu Iacoban: Un meniu complet de specii urbane din realitatea noastră imediată: de la preotul întreprinzător, la actorul porno şi băiatul din parcare, de la copilul de bani gata şi prezentatorii de ştiri, până la politicieni şi moguli de presă. O oră şi douăzeci de minute de tiplogii umane din realitatea românească actuală.
(notă) Cei doi actori, Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor joacă atât pe scenă, cât şi în sală, alături de spectatori, iar relaţionarea cu publicul este permanentă.

Întrebare: Spectacolul va fi jucat în a doua seară de Crăciun. Vor exista modificări în scenariu „de sărbători”, cum vezi zilele acestea prin toate magazinele, poate să joace cu nişte fesuri roşii pe cap, sau cu bărbi albe?
R.I.: Nu facem de-astea pentru că sunt suficienţi de mulţi care fac asta. Poate adaugăm ceva la preot, dar mă îndoiesc ca vom insista pe celebrarea Crăciunului. 🙂

Citește continuarea peSIGLA-LiterNet_mic

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.