LIFE-STYLE & HOBBY, Fotografie

6 dintre cei mai faimosi fotografi din lume

AnselAdams_PhotographAnsel Adams

A fost un celebru fotograf american, recunoscut pentru fotografiile alb negru in care a surprins peisaje din America de Vest si in special din parcul national Yosemite. Multe din fotografiile sale au fost reproduce pe larg in calendare, postere si carti. Impreuna cu Fred Archer a dezvoltat sistemul Zone, ca o metoda de a determina expunerea corecta, regland contrastul in imprimarea finala, rezultand astfel fotografii de o claritate exceptionala.

 

Yousuf KarshWinston_Churchill_1941_photo_by_Yousuf_Karsh

Unul dintre cei mai buni fotografi de portrete, a fotografiat numeroase personalitati din generatia sa, printre care enumeram: Winston
Churchill (foto dreapta), Maica Teresa, Pablo Picasso, Ernest Hemingway, George Bernard Shaw, Fidel Castro, etc. Munca sa se afla in colectii permanente de la Muzeul Metropolitan de Arta , Muzeul de Arta Moderna, Muzeul International de Film si Fotografie, dar si in marile galerii din Franta, Anglia, SUA-New York si Canada.

 

 

 

220px-Capa,_D-Day2Robert Capa

Pe numele sau real Andrei Friedmann a fost un fotoreporter si editor maghiar de origine evreiasca stabilit in S.U.A. S-a remarcat in calitate de corespondent in timpul Razboiului Civil Spaniol (1936). In al doilea razboi mondial a fost trimisul special al revistei „Life” pe fronturile din Africa, Sicilia si Italia. Printre lucrarile sale memorabile se numara imaginile invaziei normande. Moare ucis de o mina de teren in timp ce fotografia pentru „Life” razboiul din Indochina franceza.

 

Henri Cartier-BressonHenriCartierBresson-boat

Fotograf de origine franceza, este considerat a fi parintele fotojurnalismului modern. Primele fotografii ca fotojurnalist aveau sa fie publicate in 1937, cand a trebuit sa “acopere” incoronarea regelui George al IV- lea. Surpriza a fost maxima, deoarece el n-a facut nici o singura fotografie regelui, surprinzand doar emotiile multimii adunata pe strazi pentru a celebra incoronarea.

 

 

 

Dorothea_Lange,_Country_store_on_dirt_road,_Gordonton,_North_Carolina,_1939

Dorothea Lange

A fost o fotografă americană de origine germană, ea fiind considerată una din întemeietorii fotografiilor documentare. A devenit faimoasa prin fotografiile luate in timpul Marii Depresii Economice din S.U.A. In 1940 ea a fotografiat taberele de internare japoneze, suprinzand astfel cele mai triste moment din istoria Americii.

 

 

 

Jerry Uelsmanju_5

Fotografiile lui se remarca prin imaginea suprarealista si provocatoare, fiind un maestru in arta fotomontajului. Procesul de creatie este realizat prin tehnici cu camera obscura, fotografiile rezultate fiind printre cele mai apreciate din lume.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.