LIFE-STYLE & HOBBY, Cinema - Filme

5 motive pentru care vreau să văd Tulip Fever/Febra Lalelelor (recenzie film)

Autor recenzie: Alice Teodorescu

Sursa: bookblog.ro

De când am văzut trailer-ul pentru acest film proaspăt lansat, bazat pe romanul omonim, am avut două idei mari și late: e cu Christoph Waltz și e un film independent care arată foarte bine. Între timp, aceste idei au crescut și s-au conturat, așa că m-am gândit să le împărtășesc cu voi:
1. După cum spuneam – Christoph Waltz
Actorul-revelație din filmele lui Tarantino (Inglorious Bastards în special) nu are cum să nu te farmece, mai ales atunci când joacă rolul unui negustor influent în plină febră a lalelelor, în secolul al XVII-lea. Cunoscut pentru manierismele sale și comportamentul ambiguu, presimt că este un antagonist care va face jumătate din film.

2. Actrițele alese
De la balerina Alicia Vikander în rol principal (lucru pe care l-am aflat cu ocazia unui brunch special alături de Cristina Bazavan), la Judi Dench cu prezența sa genială și o mică oprire la Carla Delevingne, este clar că avem parte de o selecție de feminități alternative, potrivite pentru atmosfera artistică a epocii de aur amsterdameze. Până la urmă, farmecul discret al filmului se insinuează în compoziția cadrelor…

Citește continuarea pe SiglaBookBlog

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.