HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Soft-Skills, Public Speaking & Debate, NLP & AT & Non-Verbal

Networking – Your Professional Survival Guide

filipe-carrera-seminar-workshop-jci-constanta-350x192Comunicat JCI Constanta – 4 februarie 2014

Vineri, 31 ianuarie, constănţenii interesaţi de dezvoltare personală au avut ocazia să înveţe de la unul dintre cei mai buni traineri internaţionali în domeniul networkingului cum să interacţioneze cu ceilalţi, cum să creeze şi să menţină relaţii benefice. Filipe Carrera este autor şi trainer de origine portugheză, iar seminarul ce a avut loc la Hotel Ibis a fost organizat de JCI Constanţa.

Sub denumirea „Achieve your goals with networking”, Filipe Carrera a vorbit despre puterea networkingului şi a oferit exemple concrete în care această strategie poate fi folosită pentru a ne atinge obiective personale sau profesionale. Chiar daca nu suntem întotdeauna conştienţi de asta, relaţionăm de când ne naştem, astfel că avem abilităţi de a interacţiona eficient. Din cauza timidităţii, a lipsei de curaj sau din teama nejustificată de penibil, pierdem de multe ori oportunităţi pe care la un moment dat ajungem să le regretăm. Îndemnul speakerului a fost să profităm de fiecare ocazie de a comunica cu persoane noi, astfel încât să ne dezvoltăm propria reţea de contacte.

Networkingul poate fi folosit ca mijloc de dezvoltare a relaţiilor, ca metodă de căutare a unui job, pentru dezvoltarea afacerilor sau chiar în viaţa personală. Spre exemplu, un bărbat din Orient care-şi doreşte să se căsătorească se va folosi de reţeaua de contacte a familiei pentru a-şi găsi o soţie. Acest lucru se întâmpla şi în alte culturi. Pe de altă parte, Filipe Carrera vorbeşte despre exemplul personal şi atribuie multe din reuşitele sale profesionale folosirii reţelei sale de contacte. În acest fel a reuşit să-şi publice cele 6 cărţi (una din cărţi se găseşte şi în România: NETWORKING – ghid de supravieţuire pentru profesionişti) despre networking sau despre comunicare în era tehnologiei în  mai multe ţări, cărţi  traduse în 7 limbi.

Cu ajutorul tehnologiilor moderne şi a reţelelor de socializare, astăzi este mai uşor ca niciodată să ne căutăm colaboratori în oricare parte a planetei sau de a cere ajutorul altor specialişti din domeniul nostru de activitate. Filipe Carrera ne îndeamnă să folosim inteligent Facebook, Linkedin, Google+, SquirrelMail astfel încât acestea să nu ne afecteze relaţiile autentice, reale, ci să aducă un plus în vederea atingerii obiectivelor noastre.

În cadrul aceluiaşi proiect – “Networking – Your professional survival guide” – JCI Constanţa organizează un al doilea eveniment, de data aceasta workshop-ul intensiv “Achieve your goals with networking”, ce va avea loc sâmbată, 8 februarie 2014 la Hotel Ibis Constanţa. Filipe Carrera îl va avea alături pe trainerul constănţean Cornel Marcu, director de programe la Mind Evolution, trainer ITANLP. Cei doi vor aborda următoarele subiecte: cum să creezi o primă impresie bună, cum te ajută tehnicile NLP la îmbunătăţirea reţelei sociale, cum să transformi un contact într-o relaţie, comunicarea eficientă în reţeaua socială.

Mai multe informaţii despre acest workshop, se găsesc pe site-ul www.jciconstanta.ro.

Date de contact pentru înscriere – Alina Munteanu (2014 President – JCI Constanţa),

Mobil: 0727 885 804, aamunteanu@yahoo.com

Despre JCI

Junior Chamber International (JCI) este o organizaţie neguvernamentală internaţională care numără 200.000 de membri – tineri lideri, antreprenori şi profesionişti cu vârste între 18 şi 40 de ani – în peste 100 de ţări. Pornind de la viziunea JCI „de a fi cea mai importantă reţea globală de tineri activi”, membrii JCI îşi propun să transpună în realitate misiunea JCI „de a oferi oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii să dobândească puterea de a crea schimbări pozitive”. Printre membrii marcanți ai Junior Chamber International s-au numarat: Kofi Annan (Secretar General al ONU), foști președinți ai SUA : George Bush Sr., Bill Clinton, Gerald Ford, Richard Nixon, președintele Franței, Jacques Chirac, prințul Albert de Monaco, fostul Prim-Ministru al Japoniei, Keizo Obuchi, fostul Prim-Ministru al Poloniei, Jan Bielecki, și multe alte personalități, care s-au afirmat ulterior în cele mai diverse domenii.

În România, Junior Chamber International s-a înfiinţat în anul 2002 la Bucureşti, în prezent existând organizaţii locale JCI în mai multe orașe din țară, dintre care amintim: Braşov, București, Buzau, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Lugoj, Ploiesti, Timişoara. Proiectele JCI România sunt întreprinse pe una din cele 4 mari arii promovate de JCI la nivel internaţional: afaceri (proiectul Tineri Antreprenori, Business Networking Event, etc.), dezvoltare individuală (JCI Training), relaţii internaţionale (conferinţe internaţionale JCI şi programe de twinning) şi responsabilitate faţă de comunitate (proiecte sociale).

JCI Constanta

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.