HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Leadership, Auto-Cunoastere & Coaching, Antreprenoriat

Lansare Female Leadership Organization

FLO

 

 

PREZENTARE

Bianca Nicoleta Corau – Co Founder for Female Leadership Organization, Training & Personal Development Director for JCI Bucharest.

 

 

BiancaCorauBianca: „Pasionata de comunicare, cu un mindset pe cariera si partea plina a paharului, activa si proactiva, intotdeauna cu un pas inainte si o solutie creativa pentru provocari.


Mi-am inceput cariera la 19 ani in Grupul ING, urmand ca dupa 6 ani in cadrul acestui grup , sa dau curs unei alte provocari, aceea de a ma alatura Grupului AXA, in 2012.

In martie 2013 devin membra a Organizatiei Junior Chamber International Bucuresti ca si Director de Training & Dezvoltare Personala si pun bazele Organizatiei Female Leadership alaturi de partnereul meu Le Roi Bear din Africa de Sud.

 

 

le roi_fotoLe Roi Bear: „Cu experienta profesionala in mediul corporatist dar si in domeniul Start Up-urilor, al actiunilor caritabile, vizionar si creativ”.

Cele doua viziuni de a oferi ceva in schimb societatii & de a face o diferenta,  se intalnesc in mediul online,  in urma cu un an si jumatate.

Doua caractere puternice, o dorinta de a schimba lumea, un proiect ambitios, perseverenta si multa munca, duc la infiintarea  Female Leadership Organization  si a platformei online, al carui motto defineste foarte bine misiunea si viziunea Organizatiei – „The World is in Your Hands!”

 

MOTIVATIA

EconomicZoom:   Ce v-a determinat sa deschideti aceasta afacere/proiect ? A existat un motiv principal major?

Bianca: Infiintarea Organizatiei Female Leadership, are la baza proiectul Comisiei Europene, denumit Gender Balanced Boards, initiat de catre VicePresedinta Comisiei Europene,  Viviane Reding.

Pe scurt, acest amendament presupune atingerea unui procent de 40% femei in boardul marilor companii cotate la bursa, pana in 2040.

 Participarea mea la workshop-urile de Equality din Bucuresti si Viena la invitatia Comisiei Europe, au ridicat awareness-ul si mi-au aratat directia.

De asemenea, pasiunea mea pentru leadershipul feminin este motorul acestui proiect, a carui misiune este aceea de a ajuta la atingerea egalitatii de gen in pozitii de management, incurajarea diversitatii ca si strategie de business, promovarea leadershipului feminin in contextul globalizarii si „oglindirea pietei”, femeile reprezinta 80% din decizia de cumparare a consumatorilor.

 

DESFASURAREA ACTIVITATII

EZ:   Care sunt principalele activitati pe care le desfasurati si modul lor de desfasurare?

BiancaDaca ne referim la Female Leadership Organization, principalele activitati sunt cele oferite de platforma sociala, programe de mentorat, coaching, burse si programe de studiu online, Book Club si articole in aria dezvoltarii personale.

De asemenea, action plan dedicat membrelor platformei FLO, prin activitatile de empowerment, Job Search, actiuni de caritate, evenimente, networking.

Modul de desfasurare este online, prin accesarea platformei : www.female-leadership.org si crearea unui profil in calitate de membru.

EZ: Cui se adreseaza platforma online FLO?

Bianca: Platforma targeteaza femeile cu varsta cuprinsa intre 25-55 ani din mediul corporatist dar si femei antreprenor,  pasionate de leadership feminin.

Se adreseaza femeilor ambitioase care doresc sa reuseasca in cariera, femeilor aflate in pozitii de management care doresc sa ajunga in pozitii de top management, femeilor care doresc sa ajunga in pozitii de board, femeilor lider.

EZ: Cand are loc lansarea FLO si care este agenda?

Bianca:  Lansarea FLO-Female Leadership Organization – va fi in 18 IUNIE 2014, la Hotel Marshal Garden, Bucuresti.

Evenimentul isi propune sa abordeze subiecte cu trimitere la tema leadershipului feminin, diversitate de gen in leadership, cariera la feminin, antreprenoriat, fragilitatea si puterea femeii lider, prezentarea platformei online si a Organizatiei Female Leadership, sunt doar cateva dintre subpunctele atinse.

Partea a doua a evenimentului vine cu o surpriza frumoasa pentru participante, workshop cu mentorii FLO, din dorinta de a oferi un preview asupra activitatii de mentorat din cadrul platformei online.

Inscrierile se pot face prin email catre: cristiana.precup@360marketingideas.com, participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.

 

EZ: Care sunt pasii urmatori in promovarea si dezvoltarea FLO?

Bianca: Strategia noastra este aceea de a promova FLO atat in mediul online cat si offline, prin organizarea si promovarea evenimentelor de lansare in Europa.

Incepem in Bucuresti si Iasi si continuam cu Italia in septembrie .Pe lista noastra scurta sunt si Polonia si Marea Britanie – Londra.

Platforma are deja mentori la nivel mondial si se bucura de o comunitate de femei active si dornice sa devina membre dupa lansarea platformei online.

 

„To our success”

Bianca Corau

Co Founder Female Leadership Organization

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.