HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Leadership

JCI România, semnatară a Declarației de la Leipzig, alături de 126 organizații

JCI_100București, 5 decembrie 2014 – În perioada 24 – 29 noiembrie a avut loc în Leipzig (Germania) Congresul Mondial Junior Chamber International (JCI) 2014 cu tema “Libertate. Pasiune. Schimbare”- care a reunit 4500 de delegați din 127 de țări. Evenimentul a marcat totodată și 25 de ani de la prăbușirea zidului Berlinului.

JCI România, prin proiectele naționale, dar și prin prezența în forumurile internaționale, își dorește promovarea țării noastre și încurajarea spiritului antreprenorial, încă din școală. Având acestea în vedere, președintele 2014 Stelian Burduhos s-a aflat printre cei 127 președinți de organizații semnatari ai Declarației de la Leipzig (redata mai jos in articol) rezultată în urma forumurilor de discuții din cadrul evenimentului. Aceasta lansează un apel către liderii locali, naționali și globali de a acționa în favoarea eliminării șomajului în rândul tinerilor, a colaborării între oameni, comunități și țări, precum și găsirea de soluții de oferire de energie ieftină, eficientă și regenerabilă.

Congresul mondial JCI este un eveniment anual care aduce la un loc membrii organizației din întreaga lume. Anul acesta, pentru al unsprezecelea an consecutiv, țara noastră s-a implicat în seminariile, ședințele și deciziile luate la nivel mondial. Prin cei 25 de membri din Cluj, Constanța, București, Brașov și Timișoara, JCI România a avut una dintre cele mai numeroase delegații românești prezente la un eveniment JCI.

JCI_Leipzig_delegatiaSuntem extrem de mulțumiți de prezența noastră la Congresul Mondial de anul acesta şi suntem recunoscători faţă de partenerii care ne-au sprijinit în acest demers” a declarat Stelian Burduhos, președintele JCI România 2014. „Printr-o delegație numeroasă, implicată în sesiunile de discuţii și cu un stand de prezentare în care să expunem proiectele viitoare, precum și potențialul țării noastre, ne reconfirmăm eforturile din ultimii ani de a fi una dintre organizațiile naționale care contribuie cu succes la promovarea României în afara granițelor.”
JCI_Leipzig_Stelian_ChiaraStandul JCI România din zona de Expoziție a CM JCI 2014 a fost singurul care a reprezentat o țară din Europa de Est, lucru care a adus în vizită președintele JCI 2014 Shine Bhaskaran (India), Președintele JCI 2013 Chiara Millani (Italia), dar și alți membrii ai boardurilor internaționale şi delegaţi, dornici să afle informații despre țara noastră și despre proiectele pe care JCI România le întreprinde la nivel naţional şi local pentru un impact pozitiv.
„JCI Germania este recunoscătoare pentru suportul puternic și pentru prezența JCI România, în Leipzig, la Congresul Mondial JCI 2014” ne-a declarat Christian Wewezow – Președintele JCI Germania 2014. „Mulțumim foarte mult pentru minunata prietenie româno-germană!”

 

JCI_Leipzig_Ceremonia de deschidere a Congresului mondial (1)„2015 este un an al conexiunilor,” a declarat preşedintele ales pentru 2015, Ismail Haznedar – Turcia, la ceremonia de închidere a Congresului Mondial JCI. „Și vom face tot posibilul în timp ce vom sărbători 100 de ani de impact, să răspândim rețeaua noastră și comunitățile în care ne implicăm.”

 

***

Junior Chamber International România a fost întemeiată în 2003 și este alcătuită din organizațiile locale JCI București, JCI Cluj, JCI Brașov, JCI Iași, JCI Buzău, JCI Craiova, JCI Constanța, JCI Timișoara, JCI Prahova și grupurile de inițiativă din orașele Târgu Mureș, Arad și Galați. Cu peste 250 de membri activi, la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități.

JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber International – una dintre cele mai mari organizații non-guvenamentale la nivel mondial, fondată în anul 1915 şi care numără foști membrii marcanți precum: JF Kennedy, Al Gore, Kofi Annan, Taro Aso, Principele Albert de Monaco. JCI este prezent în peste 5.000 de comunități și numără 200.000 de membri activi, la nivel mondial, ca si peste 1 milion de alumni.

 

Pentru detalii și informații:

Ana M. Marin – Director de Comunicare JCI România

0741.095.120
comunicare@jciromania.ro

 

 

Declarația Congresului Mondial JCI 2014

Inspirată de spiritul orașului Leipzig, Germania

 

Noi, șefii de delegații, reprezentând organizații JCI din 127 de țări, prezenți la Congresul Mondial JCI în Leipzig, Germania.

Inspirați de spiritul orașului Leipzig, lăcașul unei revoluții pașnice care a condus la căderea Zidului Berlinului transformând, astfel, istoria lumii;

Conștienți de provocarea pe care o reprezintă șomajul tinerilor;

Sub convigerea că energia ieftină, verde și sigură este un lucru necesar pentru dezvoltarea sustenabilă a comunitățiilor pentru generațiile viitoare;

Îmbrățisând necesitatea unui spirit puternic de colaborare între oameni, comunități și națiuni;

Ca urmare a celor de mai sus, lansăm un apel către liderii locali, naționali și globali de a acționa după cum urmează:

 

1. Luarea unui angajament ferm în ceea ce privește combaterea șomajului tinerilor;

2. Stabilirea unei agende referitoare la energia ieftină, verde și sigură în vederea prezervării planetei pentru generațiile următoare;

3. Încurajarea unui reînnoit simț al colaborării între oameni, comunități și țări;

4. Punerea la dispoziție a unui sistem de învățământ care să încurajeze spiritul antreprenorial și care să construiască o cultură a economiei bazată pe dezvoltarea afacerilor.

 

Ca cetățeni activi implicați în dezvoltarea locală, națională și mondială, și inspirați de angajamentul colectiv al tinerilor din peste 127 de țări și 5000 de comunități, prezentăm în cele ce urmează promisiunea noastră către:

1. Dezvoltarea și implementarea de programe, pentru tinerii din lume, menite să îmbunătățească competențele vocaționale și să furnizeze cunoștințe potrivite pentru găsirea unui loc de muncă;

2. Depunerea de eforturi pentru a inspira, educa și a acționa în vederea acceptării și dezvoltării de energie eficientă și regenerabilă;

3. Încurajarea valorilor de bază ale dezvoltării sociale în măsura în care noi vom intensifica colaborarea și susținerea între țări, mai ales către acelea care trec prin schimbări socio-economice.

4. Împuternicirea tinerilor prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale care să permită crearea de afaceri mici și independente.

La momentul în care privim spre anul 2015 și dincolo de el, ne luăm aceste angajamente pentru a ne asigura că vocile tinerilor de pe întregul glob sunt auzite și că se vor lua măsuri cu privire la o schimbare pozitivă și sustenabilă, în timp ce noi, JCI, sărbătorim 100 de ani de impact.

JCI_Leipzig_StelianB

 

JCI Leipzig _GA

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.