HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Management, Human Resources, Leadership, Cultura Organizationala

Ai angajați buni și mai puțin buni. Cum te comporți cu fiecare

MihaiArghire_Foto2

 

Autor: Mihai Arghire – Brightway

 

Pentru un lider este extrem de important să aibă în interiorul echipei o masă critică de persoane care fac performanţă, gândesc pozitiv şi cred în viziunea sa. Practica dovedeşte de multe ori că deciziile noastre sunt influenţate de părerea şi comportamentele celorlalţi, mai ales dacă cei din jurul nostru reprezintă o autoritate ori sunt o majoritate considerabilă în grupul din care facem parte. Numărul high performeri-lor și cel al low performeri-lor din echipă şi modul în care liderul acţionează în relaţia cu aceştia pot fi factori vitali pentru succesul unei companii.

Făcând o paralelă, să luăm că exemplu o localitate din mediul rural, în care masa critică de persoane e constituită din low performeri – au casele şi curţile neîngrijite, pământul nelucrat. Cum credeţi că ar fi privit şi tratat un nou locuitor care ar veni în mijlocul low-performerilor şi cu o debordantă energie ar avea curtea impecabilă şi grădina roditoare? Şi mai important, cum credeţi că ar evolua nivelul sau de performanţă în timp daca cei din jur şi-ar păstra status quo-ul? Ar scădea sau ar creşte?

Pentru a observa şi reversul situaţiei, va invit să ne imaginăm aceeaşi localitate din mediul rural, locuită de această dată de o masă critică de high performeri, ce se dedică muncii, au case frumoase şi se întrec în performanţe agricole. Cum oare ar fi privit un nou locuitor, stăpânit de o lene profundă, care nu şi-ar lucra pământul sau ar avea casă în paragină? Ar deveni „ruşinea satului”? Ar avea el în timp tendinţa să-şi schimbe atitudinea şi să se adapteze la stilul de viaţă a celor din jur?

Cred că atât cultura performanţei, cât şi modul în care este ea implementată într-o organizație au un impact direct asupra rezultatelor financiare pe termen mediu şi lung.

 

Citeste articolul integral aparut pe Cariereonline.ro

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.