Fără categorie

Capacitatea instalată în unităţi de producţie a energiei verzi ar putea creşte cu 57% anul viitor

Autorităţile estimează că puterea instalată în unităţi de producţie a energiei regenerabile va creşte cu 57,4% anul viitor, de la 4.350 MW la aproape 7.000 MW.

rp_certificate_verzi_energie_verde_bizzpedia-300x300.jpgPuterea instalată în centralele electrice din surse regenerabile de energie acreditate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) pentru sistemul de promovare prin certificate verzi a ajuns anul trecut la 4.350 MW, de la 2.300 MW în 2012.

Cei 4.350 MW instalaţi până la sfârşitul anului trecut dotează 395 de parcuri fotovoltaice, 77 de microhidrocentrale, 73 de parcuri eoliene şi 14 centrale pe biomasă. România are capacităţi de producţie a energiei de peste 20.000 MW.

Pentru acest an, autorităţile anticipează că vor fi puşi în funcţiune 1.400 MW, iar la anul vor fi adăugaţi încă 1.100 MW, ajungând la un total de 6.850 MW. Urmatorul boom în energii regenerabile va veni de la micile proiecte de acoperiș și biomasă, precizează ANRE.

„Capacităţile menţionate au fost luate în considerare cu defalcare pe tehnologii de producere şi cu factorii de capacitate rezultaţi din analizele de monitorizare”, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Economiei şi Departamentul pentru Energie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.