EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE

Sase ! Vine „Lupul”! Te-ai duce la un seminar sustinut de Adrian Nastase?

JordanB_WolfofWallStreet

 

Autor: Cristian Tudorescu

Navigand in mediul online, veti observa ca a inceput campania de promovare a unui training al lui Jordan Belfort, pe care il va sustine si in Bucuresti.

Cine este Jordan Belfort? Este cel care a fondat si dezvoltat Stratton Oakmont – o societate de brokeraj din anii ’90 din Statele Unite – prin care a pagubit peste 1000 de persoane, intermediind in mod fraudulos actiuni de mica valoare (engl. „penny stocks”), ruland impreuna cu membri echipei sale sume de peste 1 miliard de dolari. A fost supranumit „Lupul”, iar personajul sau a fost interpretat de Leonardo di Caprio in „Lupul de pe Wall Street”.

Deci, „adevaratul Lup” de pe Wall Street vine si in Bucuresti, pentru a invata participantii cum sa vanda… nu conteaza ce, doar sa vanda. Daca pui in subtitlul unui training „Persuasiune” si „Tehnici de vanzari”, deja ai atras un public.

Noi la EconomicZoom, monitorizam evenimentele de business, training-urile si le punem in Calendar, astfel incat cititorii sa poata participa la cele care ii intereseaza. Nu vom include acest eveniment, sustinut de un infractor condamnat, insa pentru cine este interesat – il poate gasi promovat pe mai multe site-uri economice din Romania. Belfort a fost condamnat de justitia americana la 4 ani de inchisoare si la rambursarea a peste 100 milioane de dolari catre investitorii pagubiti.

Ei bine, aici apare incercarea de reconditionare morala a lui Jordan Belfort. „Lupul” a inceput sa tina cursuri despre vanzari, iar o parte din venituri o directioneaza spre plata sumelor catre investitorii pabugiti.

Acum vorbeste participantilor despre utilizarea tehnicilor de persuasiune intr-un sens pozitiv. Probabil ca asta livreaza, nu contest din moment ce nu am participat la vreun curs de-al lui, dar…

 

As participa la un Curs de Drept International sustinut acum de Adrian Nastase?

Fac o paralela, as participa la un curs dintr-un domeniu in care nu sunt specialist, sustinut de un infractor condamnat? M-as duce la un Curs de Drept International sustinut de Adrian Nastase? Probabil ca unele idei, unele propuneri in materie de drept international pe care le-ar sustine Adrian Nastase ar fi corecte si ar fi validate de alti specialisti in drept. Doar ca acele propuneri ar iesi din gura unui condamnat…

La fel si in cazul lui Jordan Belfort. Poate ca sunt si lucruri utile si corecte in trainingul lui, dar el ramane un condamnat.

 

„Sell This Pen…” 

Cum spuneam, publicul din Romania este atras de acele training-uri care au in subtitlu sintagma „tehnici de vanzari” si este normal sa se intample asa. Sunt aptitudini utile, sunt aptitudini pe baza carora s-au dezvoltat si se dezvolta afaceri. Doar ca am prefera ca acele tehnici sa nu fie livrate de un infractor, in perioada sa de reabilitare morala.

Daca se dorea un curs din partea cuiva care a fraudat clienti, nici nu ar fi trebuit sa fie invitat un american. Avem si in Romania un broker care a comis fraude. Doar ca exista unele diferente… nu a fost cercetat si nu exista informatii ca ar returna in timp sumele catre investitorii pagubiti.

 

Nu m-as mira daca peste un timp noul „Guru la persuasiunii” ar mai scrie o carte de Memorii prin care sa detalieze a doua sa lovitura: milioanele stranse de la cohorte de participanti din tari variate, sume facute din training-uri mega-promovate. Scorsese stie oare? A cerut, oare, marele regizor drepturi – nu de autor – ci de „referral” pentru asta ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.