EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE, HR & DEZVOLTARE PERSONALA, Human Resources, Leadership

Despre necesitatea implicarii pe toti cei 3 piloni ai societatii: business, administratia publica, societatea civila

Conferinta Nationala a Junior Chamber International Romania desfasurata intre 5 – 8 septembrie 2013 la Bucuresti a beneficiat de prezenta Presedintelui Mondial 2013 al organizatiei, Chiara Milani. Evenimentul a marcat 10 ani de existenta a JCI in Romania, reunind Presedinti Nationali, antreprenori, manageri si alti oameni din mediul de business, membri ai comunitatii.

Chiara MilaniDiscursul Chiarei Milani a scos in evidenta necesitatea implicarii oamenilor de business in consolidarea a trei piloni ai societatii: mediul de afaceri, administratia publica si societatea civila. „Regiunea de unde vin eu, nordul Italiei, era acum 20 de ani unul din cele 4 motoare ale economiei europene. Aveam cei mai buni manageri si antreprenori, iar afacerile lor atrageau cei mai buni angajati. In timp, se pare insa ca ne-am focusat atat de mult pe business incat am neglijat ceilalti doi piloni, iar in consecinta, am ajuns la o indatorare foarte mare. Dintr-o data, acei antreprenori si manageri foarte buni nu au mai avut bani sa plateasca taxele in crestere, acei angajati foarte buni au inceput sa fie dati afara, iar unele business-uri au inceput sa se indrepte spre faliment”, a exemplificat Presedintele Mondial JCI 2013.

Accentul s-a mutat astfel catre responsabilitatea individuala (eng. „Individual Social Responsability”), in paralel cu responsabilitatea corporatiilor (eng. „Corporate Social Responsability”) care a fost una din temele dezbaterilor.

In cadrul Conferintei Nationale a Junior Chamber International Romania, peste 100 de participanti au beneficiat de interactiunea cu antreprenori, manageri si traineri recunoscuti in mediul de business.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.