EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE

Ni s-a promis o imaculata Alba-ca-Zapada si am primit doar 7 Pitici pe Dreapta, ba chiar un Mar otravit; sa nu ramanem cu punga electorala, ca Danila Prepeleac !

7Pitici

Autor: Radu Limpede

 

Nu voi incerca aici vreo „Istorie Ieroglifica” 2.0. Nu am talentul marelui Dimitrie Cantemir. Desi boierii nostri au fete si apucaturi cel putin la fel de pacatoase comparativ cu cei de acum trei secole.

Iar National Geographic Wild sau Discovery sau Animal Planet ne arata in varii documentare in HD – la concurenta cu DNA-ul nostru – comportamente uluitoare ale unor specii rar filmate / ascultate.

Fratii Grimm fiind mai digerabili pentru vremurile audio-video de azi – mai ales datorita marelui Disney, sa ne amintim ca la „Palatul din Deal” un consilier prezidential pasionat de politica partizana si de postari pe „Feisbuc” ne promitea din partea Dreptei nici mai mult, nici mai putin decat un Partid al neintinatilor, un partid „Alba-ca-Zapada” !

A trecut timpul, proiectul a pornit pe diverse cai (si Servicii) si anul trecut am constatat cu stupoare ca in locul frumoasei cu tenul alb ca laptele primiseram vreo 7 PITICI, unul mai murdar (de munca in mina?) decat altul, chiar daca intre fondatorii lor erau si atatia intelectuali, mai mult sau mai putin idealisti.

Astfel, daca PNL inca se credea cu un an in urma „mare la stat” prin alianta contra naturii cu „mashtera, regina cea rea”, si el si PD-L au trebuit sa treaca prin furcile caudine ale votului de europarlamentari ca sa isi dea seama la ce statura au ajuns fiecare.

Insa in paralel cu asta, din iarba au aparut pe rand alti 5 pitici: Fundatia MP, Partidul MP, o Forta Civica cumparata ca la iarmaroc de un om cu misiune clara (va amintiti de coruptul Lis, apoi de Petre Roman – vechii „pesti ai minorei” FC?), nou-lansatul lastar Noua Republica – unde chiar ca nu a crescut nimic langa trunchi, ca si un al 7-lea greu de distins – ca nu trecea inaltimea ierbii – sa fi fost Fundatia CD a lui Papahagi cea anti-suspendare Basescu, sau sa fi fost partidul-om PNTCD-aripa-Aurelian-nustiucum ?

A trecut vremea si povestea noastra Alba-ca-Zapada risca sa se transforme intr-un trist „Danila Prepeleac”, unde dintr-o pereche de vite mari si frumoase omul a ajuns sa ramana cu o punga (electorala?) buna de spart.

Constatam astfel nu numai ca nu am primit Alba-ca-Zapada (citeste fie un Partid cu oameni complet noi, buni profesionisti si neintinati, fie unificarea Dreptei dupa curatarea de corupti, remember Fenechiu? – aici strig si eu Traiasca DNA si la mai multi si La Multi Ani !), …ci ne-am ales doar cu 7 pitici, dar si acestia s-au metamorfozat pentru Alegerile Prezidentiale din 2014 in 7 candidati-pitici.

Noroc ca unii „s-au dat pe brazda” si au creat recent un „castell” catalan – acele celebre turnuri umane, barbatesti: astfel, Falca si Predoiu s-au batut cavalereste si Predoiu s-a cocotat pe umerii lui Falca; la fel, eventual mai putin cavalereste, s-au batut Crin cu Iohannis si ultimul s-a catarat; acum, dupa Alianta CL si discutiile de fuziune, avem un turn uman cu Iohannis sus, pe care il sprijina deja si MRU (total 5).

Tot pe partea dreapta ma avem un pitic vanos si serios, cu rezultate anti-coruptie si CV impecabil, Monica Macovei, insa e greu ca „doamna Justitiei Romanesti” sa isi depaseasca procentele mici, lupta se da mai mult ca refugiu si busola morala pentru cei dezamagiti; avand in vedere totusi ca exista un „papusar” in spate, ca MM nu a iesit chiar de capul ei la lupta (ar fi putut contra lui Predoiu & Falca pe cand era membra PD-L), eu zic ca nici votul celor mai informati nu il va lua, ci doar al unora dintre idealisti.

Si ar mai fi al 7-lea „Mutulica” (personaj Disney, non-Grimm), CD – om cu o misiune clara trasata – care s-a dat la o parte la comanda pentru a lasa loc unei caricaturi in rochii roz; dar de fapt inlocuitoarea lui Mutulica pare sa fie mai degraba „Marul otravit” din povestea cu Alba-ca-Zapada, si nu un alt pitic.

 

Acestea fiind zise, sa speram ca povestea devenita cosmar cu Alba-ca-Zapada si cei 7 pitici din Politica Romaneasca de Dreapta va lua o turnura pozitiva in toamna asta, in spiritul „castell”-ului catalan.

Altfel va fi greu; si eu vreau sa ajung in viata asta prin Congo (Brazzaville), dar si peste fluviu in Congo R.D., insa ca turist, si nu ca imigrant inspirat din catrenele anti-Nastase, anti-partidul-stat din 2004 !

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.