CALENDAR EVENIMENTE, LifeStyle, Economic & Finante, Cultural

Calendarul 9 – 15 decembrie: Romanian Investors Forum, Business Days, Gala Communication Mobile 2013 si alte atractii ale saptamanii

Calendar_photo1Pentru saptamana care tocmai a inceput, am selectat principalele evenimente din business, economic, precum si din zonele de HR, Cultural si Lifestyle:

 

Locatie: Bucuresti, Palatul Parlamentului, intreaga zi. A XIII-a editie a Forumului National al Organizatiilor Neguvernamentale din Romania isi propune sa puna in dezbatere teme de anvergura pentru sectorul neguvernamental si sa stabileasca un cadru strategic de manifestare a ONG-urilor in contextele politic, economic si social. Sub titlul “Pentru un nou Contract Social” , participantii isi pot alege atelierele si temele in care doresc sa se implice.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Pullman, ora 17.30. Forumul investitorilor romani reuneste intr-un eveniment anual companii si antreprenori din Romania care au facut o diferenta semnificativa in pietele locale sau internationale in care opereaza. Cu aceasta ocazie, publicatia Business Review celebreaza spiritul antreprenorial, inovatia si investitiile noi ale companiilor si indivizilor. Domeniile vizate de discutie sunt in special agricultura, energie, bancar si piete de capital, sanatate, IT, piata imobiliara si retail.

 

Locatie: Bucuresti, Universitatea Romano-Americana, intreaga zi. Business Days de anul acesta, desfasurat marti si miercuri aduce in fata participantilor manageri si antreprenori de succes, propunand teme precum viziunea si anduranta in vremuri tulburi, Leadership si excelenta, flexibilitate si adaptabilitate, atitudine si performanta in business si antreprenoriat. Dupa-amiezele fiecare zile sunt alocate Sesiunilor paralele si workshop-urilor: Antreprenoriat si online-ul, Cum comunici in situatii de criza, Strategie, Branding si pozitionare pe piata, precum si alte teme de interes pentru oamenii de business.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Athenee Palace Hilton, intreaga zi.  Revista “Mobile Communications” organizeaza Gala industriei de telecomunicatii si IT&C, marcand 10 editii de premiere si 15 ani de existenta a revistei. Cele doua parti ale evenimentului intins pe intreaga zi sunt alocate Summit-ului “Romanian Telecoms Golden Day”, respectiv Galei de decernare a premiilor.

Intre speakerii invitati se numara dl. Dan Nica – Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, dl. Bogdan Chiritoiu – Presedinte Consiliul Concurentei, reprezentanti din managementul principalilor jucatori din telecom, executivi din banci, companii de IT& C.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Intercontinental, ora 9.30. Revista The Diplomat organizeaza dezbaterea pe tema raportarii financiare legate de subventiile pentru energie verde. Reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice si ai Autoritatilor de reglementare din domeniul energiei vor intalni jucatori de top in energia regenerabila pentru a impartasi si armoniza viziunile privind optimizarea prevederilor fiscale in domeniu.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Cismigiu, ora 9. Facebook Marketing este un seminar de doua zile structurat pentru a invata participantii ceea ce e necesar sa stie despre Facebook – de la gestionarea unei comunitati pana la Ads si Insights. Cum iti poti creste businessul si sa iti atingi obiectivele de marketing prin intermediul celei mai mari retele sociale din lume, poti afla de la Alexandru Negrea – SPADA Facebook Department Coordinator.

 

  • Marti (10 decembrie) – Economie & Finante – Utilizarea si protectia cecului ca instrument de plata

Locatie: Bucuresti, Banca Nationala a Romaniei, ora 9.30. Ziarul Financiar organizeaza in parteneriat cu Ministerul Justitiei, Ministerul Public si Banca Nationala a Romaniei conferinta axata pe utilizarea cecului ca instrument de plata. Probleme in utilizarea acestui instrument, mai este nevoie de plata cu cec, incidentele de plata in sistemul bancar, masuri de protectie sunt intre temele propuse pentru discutie. Accesul se face pe baza de invitatie

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Athenee Palace Hilton, ora 18. Comunitatea investitorilor si companiilor cu capital francez se reuneste la Forumul investitorilor francezi organizat de Business Review. Romania ca destinatie de investitii, cum se vad lucrurile din Franta si cum sunt ele vazute de investitorii deja prezenti aici, se promoveaza Romania suficient catre investitorii straini, cum ar trebui sa functioneze Agentia de promovare a investitiilor catre tara noastra – institutie pe care Guvernul are in vedere sa o constituie – acestea sunt cateva din intrebarile propuse spre raspuns in cadrul conferintei.

 

Locatie: Bucuresti, Banca Nationala a Romaniei, ora 9.30. Evenimentul organizat de Oxygen Events si sustinut de Banca Nationala a Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor reuneste cei mai importanti actori din sistemul bancar si jucatori din paita de business, speakeri din top managementul institutiilor financiar-bancare si al companiilor. Conferinta se doreste o radiografie a Romaniei in cei 5 ani de criza si o oportunitate deschisa catre recastigarea increderii intre actorii economici.

 

  • Miercuri (11 decembrie) Economie & Finante – Privatizarea in Romania, status si perspective

Locatie: Bucuresti, Hotel Pullman, ora 10.  Institutul Ordoliberal impreuna cu alte 4 asociatii organizeaza miercuri conferinta pe tema privatizarii in Romania.

Agenda evenimentului cuprinde doua Paneluri de discutie, avandu-i intre speakeri pe Lucian Isar – economist, fost ministru delegat pentru mediul de afaceri, Stan Popa – Președinte AVAS, Cristina Chiriac – Director General World Trade Center Bucharest, fost Vicepreședinte AVAS, Dan Paul – Președintele Consiliului Director al Asociației Brokerilor din România, Florin Câțu – economist, Septimiu Stoica – Președintele Bursei Române de Mărfuri, fost Preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, Valentin M. Ionescu – consultant management, presedinte Institutul OrdoLiberal, Răzvan Orașanu – fost Președinte AVAS.

 

Locatie: Bucuresti, Impact HUB (sau The HUB), ora 19. Evenimentul este primul din seria “12Connections” care va fi gazduit de Impact HUB (fostul The HUB Bucharest). La aceasta intalnire sunt invitati doi competitori de anduranta: Paul Dicu – el va impartasi experienta lui de a merge pentru a 4-a oara in desert pentru cea mai dura cursa de anduranta din lume, Marathon des Sables, iar Andrei Rosu vine dupa dificial Triple Iron Man Race din Mexic.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Intercontinental, ora 9.30. Mediafax organizeaza joi unul dintre cele mai importante evenimente ale anului legate de sectorul bancar si cel de tehnologie. Optimizarea comunicarii catre consumatori, promptitudinea serviciilor, rolul sucursalelor intr-o lume din ce in ce mai digitalizata sunt intre temele si provocarile aflate la intersectia celor doua domenii.

 

Locatie: Bucuresti, cinematografe. Festivalul International de Film Experimental propune in cateva locatii din Bucuresti proiectii cinematografice din Romania, Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Danemarca, Estonia si altele, axate pe acest segment al industriei filmului. Cinema Pro la deschiderea din seara de miercuri, Cinema Studio, Institutul Francez, Libraria Bastilia, Cinema Elvira Popescu in zilele de joi-duminica sunt locatiile-gazda ale Festivalului.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.