CALENDAR EVENIMENTE, LifeStyle, Economic & Finante, Cultural

Calendarul 21 – 27 octombrie: Antreprenorii din IT si Online merg la ZF Digital ‘ 13, iar Brasovul aduce Startup Weekend. The Hub Bucharest propune trei evenimente.

Zemanta Related Posts ThumbnailEconomicZoom a selectat evenimentele de interes din business, cultural si lifestyle pentru saptamana aceasta:

 

Locatie: Ploiesti, Universitatea de Petrol si Gaze. Initial infiintat la Bucuresti, Institutul de Petrol si Gaze si-a mutat activitatea la Ploiesti, capatand titulatura de Universitate in 1992. Manifestarile dedicate implinirii a 65 de ani de existenta sunt desfasurate pe intervalul 14 – 31 octombrie, iar in prima parte a acestei saptamani, de luni pana miercuri vor avea loc programe artistice in Aula Universitatii si manifestari sportive in Parcul Nichita Stanescu.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Radisson BLU, ora 9.00. Modelul clasic de business este influentat de domeniul digital, iar companiile sunt provocate sa caute solutii inovatoare de crestere. Ce indicatori masoara succesul in inovare, cum se poate finanta inovatia si cum se poate transforma in performanta pe termen lung precum si alte subiecte de interes, toate vor fi tratate marti si miercuri in sesiunile programate pana la orele 17. Intre invitati se numara Ministrul Comunicatiilor Dan Nica, CEO ai principalilor jucatori din telecom, antreprenori din IT – Radu Georgescu, Florin Talpes, Liviu Dragan, antreprenori online – Alexis Bonte, Alexandru Lapusan, Bobby Voicu, Lucian Todea, antreprenori din e-Retail.

 

Locatie: Bucuresti, The Hub Bucharest, ora 18.30 Anna Heijker, trainer invitat din Olanda, va conduce workshop-ul destinat antreprenorilor care se afla in una din urmatoarele ipostaze: au o idee concreta de afaceri si Business Plan-ul este (aproape) conturat, sau au deja un business si cauta parteneri pentru a investi in dezvoltare. Pentru a stii ce research trebuie facut inainte de a prezenta afacerea investitorilor, pentru a evita capcanele comune, pentru a structura si a face follow-up „pitch”-ului vostru, este recomandabila participarea la Seminarul de marti seara de la The Hub.

 

Locatie: Poiana Brasov. A doua editie a Conferintei Europene de Ecoturism organizata de Asociatia de Ecoturism din Romania (AER) si sustinuta de Comisia Europeana va reuni profesionisti din sectorul ecoturismului din intreaga lume. Intalnirile si dezbaterile alterneaza cu un program de vizite in zona Poiana Brasov pentru a descoperi sau redescoperi istoria, cultura si natura locurilor, impreuna cu invitatii din strainatate.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Marshal Garden, ora 9. Forumul Industriilor Culturale si Creative este deschis antreprenorilor din zonele afacerilor creative si se desfasoara in parteneriat cu Fundatia Post-Privatizare, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arte „George Enescu” din Iasi. Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile. Evenimentul cuprinde o zi de conferinta – miercuri la Hotel Marshal Garden si doua zile de ateliere – joi si vineri, la Hotel Cismigiu.

 

Locatie: Iasi, Hotel Unirea, ora 9. Dupa editia recenta de la Cluj, conferintele „Campioni in Business” se muta acum la Iasi pentru a premia afacerile de succes din zona Moldovei. Pe langa caracterul festiv, evenimentul propune dezbateri despre cum pot fi finantati antreprenorii, cum alimentam motorul economiei – de la imaginatie la impact, precum si relatarea povestilor de succes relevante pentru publicul participant.

 

Locatie: Bucuresti, Banca Nationala a Romaniei, ora 9.15. Evenimentul organizat cu sprijinul Bancii Mondiale, al BNR si in parteneriat cu TUD Business Consulting are drept scop conexarea si intarirea parteneriatului intre toti factorii implicati in domeniul dezvoltarii regionale, de la autoritati la companii, comunitati locale, reprezentanti ai societatii civile si academice.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Howard Johnson, ora 9. BusinessMark, Legal Magazin in parteneriat cu Camera Consultantilor Fiscali organizeaza evenimentul axat pe temele majore ale fiscalitatii din Romania – colectare optima, stabilitate, intr-un moment in care apar noutati fiscale pentru anul 2014. Reprezentanti ai Ministerului de Finante, ai mediului de afaceri, ai Consiliului Fiscal si ai BNR vor raspunde intrebarilor participantilor la dezbatere.

 

Locatie: Bucuresti, Palatul Bragadiru, ora 19. Revista Forbes Romania a obisnuit comunitatea de business si lifestyle cu decernarea acestor premii anuale, in cadrul Galei Forbes 500. BP Publishing Romania, detinatorul actual al licentei Forbes in tara noastra organizeaza evenimentul menit sa anticipeze Top 500 Miliardari, care va aparea pe piata in 28 octombrie.

 

Locatie: Bucuresti, The Hub Bucharest, ora 19. Seminarul este destinat doar membrilor comunitatii „The Hub” si este sustinut de Bogdan Grigore, trainer cu o experienta de aproape 10 ani. Participantii vor dobandi abilitati de comunicare, conectare cu alte persoane, persuasiune, imprumutand din stilul companiei si angajatilor „Apple” de a vinde.

 

Locatie: Bucuresti, The Hub Bucharest, ora 10. Medierea si gestionarea conflictelor fac obiectul seminarului de vineri dimineata, sustinut de Ursula Caser, trainer invitat din Germania. Lucrul intr-o echipa multidisciplinara, negocierea si solutionarea problemelor intr-un mod colaborativ constituie provocari in mediul antreprenorial si de business de astazi. Perspectiva este extinsa la nivelul unei societati.

 

Locatie: Brasov, Coresi Business Park. Conceput international „Startup Weekend” este acum si la Brasov, reunind antreprenori activi care deprind bazele fondarii unui start-up de succes si ale lansarii unor parteneriate fructuoase. La nivel international, reteaua „Startup Weekend” cuprinde cateva mii de antreprenori in peste 200 de orase ale lumii. Fiecare antreprenor are o sansa initiala de a-si prezenta ideea de startup, urmand ca cele mai bune idei votate sa se coaguleze in echipe, care vor sustine acele business plan-uri in fata unui juriu. Feedback-urile vor fi utilizate de antreprenori in implementarea si dezvoltarea afacerilor lor, iar cele mai bune planuri vor fi premiate in incheierea evenimentului, duminica seara.

 

Locatie: Adamclisi. A 6-a editie a JCI 4×4 Play, eveniment de business networking si lifestyle reuneste pasionatii de off-road la Adamclisi. JCI Constanta, Asociatia Offroad Dobrogea si Active Training colaboreaza in organizarea acestor evenimente in aer liber la care participa peste 100 de antreprenori, liberi profesionisti si manageri.

 

La capitolul Cultural avem de miercuri pana duminica la Iasi Festivalul International de Literatura si Traducere 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.