CALENDAR EVENIMENTE, LifeStyle, Economic & Finante, Cultural

Calendarul 11 – 17 noiembrie: Zilele Biz, John Maxwell la Bucuresti si Targul de Turism al Romaniei sunt capetele de afis ale saptamanii

Zemanta Related Posts ThumbnailEconomicZoom va prezinta evenimentele cheie din business, HR & Training si cultural pentru saptamana curenta:

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Howard Johnson, ora 9. Ca in fiecare an, Revista Biz organizeaza evenimentul Zilele Biz care reuneste antreprenori si manageri care impartasesc cu participantii informatii, idei, inspiratie, strategii, modele. Fiecare din cele 5 zile are cate o tema: Luni – Antreprenoriat, Marti – Inovatie, Miercuri – Management, Joi – CSR, Vineri – Media & Marketing.

Intre speakerii cheie: Sergiu Negut (Wanted Transformation), Iulian Stanciu (eMag), Dragos Petrescu (City Grill) in ziua de luni; Mircea Tudor (MB Telecom), Bobby Voicu (Mavenhut), Vladimir Oane (uber VU) – marti; Steven van Groningen (Raiffeisen), Bogdan Comanescu (Accelera), Florin Ilie (ING), Adrian Stanciu (Wanted Transformation) – miercuri; Mugurel Margarit (Fundatia Principesa Margareta a Romaniei), Flavia Popa (BRD), Denisa Mihai (Avon) in ziua de joi; Liz Wolstenholme (Weber Shandwick), Liviu David (NEXT Advertising) – vineri.

 

Locatie: Bucuresti, Crystal Palace Ballrooms, ora 9.30. John Maxwell, unul dintre cei mai importanti speakeri din sfera leadershipului este invitat sa sustina un workshop pe parcursul intregii zile de marti, timp in care va aborda impreuna cu participantii: Cele 5 nivele de Leadership asa cum sunt ele identificate de autorul american; Cele 15 legi ale cresterii si va propune abordarea invatarii de pe urma esecurilor, a pierderilor.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Radisson Blu, ora 10. Evenimentul Mediafax reprezinta intalnirea anuala a comunitatii aviatice din Romania, a industriilor conexe si a iubitorilor de aviatie. Conferinta este axata pe doua paneluri, primul referindu-se la Strategia aviatica in Romania – avandu-i drept speakeri pe Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, Presedintele CA al Companiei de Aeroporturi Bucuresti, Radu Merica si alti reprezentanti ai companiilor de stat din domeniu. Al doilea panel abordeaza eficienta costurilor si managementul in aviatie, avand intre invitati reprezentanti ai Blue Air si ai Aeroporturilor Timisoara si Iasi.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel  Intercontinental, ora 9.30. Medien Conferences isi propune in cadrul evenimentului organizat marti sa genereze o dezbatere in urma careia sa rezulte modalitatile de imbunatatire a gradului de absorbtie a fondurilor europene, pentru sprijinirea unor sectoare economice vitale, care ar putea ajuta Romania sa se repozitioneze in contextul crizei actuale. Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, Sefi de Autoritati de Management, reprezentanti ai sectorului bancar participa la eveniment pentru a pune politica de absorbtie a fondurilor europene in contextul altor politici UE si regionale.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Crowne Plaza, ora 9.30. Cea mai importanta conferinta locala dedicata promotiilor si rolului acestora in relatia dintre produs si consumator are drept invitati specialisti in marketing, retail, research. In ziua de miercuri vor fi sustinute patru sesiuni de conferinte despre noi concepte, strategii promotionale care ofera cele mai bune rezultate si tehnici de atragere si fidelizare a consumatorilor. Joi are loc un workshop avansat sustinut de Gabriele Euchner despre dezvoltarea strategiilor de brand pentru a genera rezultate pe termen lung.

 

Locatie: Bucuresti, Banca Nationala a Romaniei, ora 10. Subiectul propus de aceasta data, in cadrul conferintelor „Romania incotro” de la BNR este cel al criminalitatii economico-financiare, fenomen care a capatat amploare odata cu progresul tehnologiei si al vitezei de circulatie a informatiilor. Fraude, spalari de bani, evaziune fiscala, criminalitate in spatiul virtual, toate aceasta nu au granita sau nationalitate. Ca raspuns la aceste provocari s-au dezvoltat produse si softuri de monitorizare si detectare a acestor fenomene. Subiectele conferintei vor fi sustinute de reprezentanti ai institutiilor pentru combaterea fraudei sub diversele ei forme, precum si de membri au Guvernului.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Radisson Blu, ora 9. Evenimentul organizat de Doingbusiness.ro aduce in fata participantilor manageri si antreprenori care conduc companii reprezentative pentru economia romaneasca. Temele supuse dezbaterii se refera la cresterea companiilor prin inovatie si tehnologie, iar in partea a doua se vor selecta principalele companii (Top 30) si cele de top din industriile pe care le reprezinta, conform metodologiei dezvoltate de EY Romania.

 

Locatie: Bucuresti, Hotel Intercontinental, ora 9. In cadrul conferintei veti afla despre aplicatii si proiecte complexe realizate cu tehnologii Open Source / Free Software, despre modul in care se pot implementa astfel de solutii in propriile companii, economisind resurse importante si despre tendinta companiilor traditionale de a-si reconsidera pozitia privind aceste solutii. Cele 3 paneluri ale evenimentului sunt dedicate programelor Open Source, comunitatii Open Source, respectiv Internetului care a implinit 20 de ani si in Romania.

 

Locatie: Bucuresti, Romexpo, intreaga zi. Cel mai important targ de turism al toamnei are loc saptamana aceasta, de joi pana duminica, prilej pentru cateva sute de companii si agentii de turism din peste 70 de tari sa-si prezinte ofertele. Cu sprijinul si implicarea Ministerului Turismului si IMM-urilor, Camerelor de Comert si Industrie din Romania, a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) si impreuna cu organizatiile patronale din domeniu, se mizeaza pe un aflux de cateva zeci de mii de vizitatori interesati de ofertele turistice din Romania si din strainatate, pentru urmatoarele luni calendaristice.

 

Locatie: Bucuresti, Romexpo, intreaga zi. Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante a ajuns la a 21-a editie, fiind un reper anual unde specialistii din HoReCa pot vedea cele mai recente tendinte in materie. Evenimentul se doreste a contribui la dezvoltarea industriei ospitalitatii pe diferitele ei segmente – structuri de cazare, restaurante, bucatarii profesionale si altele.

 

Locatie: Bucuresti, World Trade Center (Hotel Pullman), ora 9. Conferinta isi propune sa prezinte catre companii si autoritati publice locale si centrale alte metode de finantare, alternative creditului bancar clasic. Care sunt domeniile prioritare care vor fi finantate din fonduri europene in perioada 2014 – 2020, cum isi pot finanta autoritatile publice activitatea prin emisiuni de obligatiuni, parteneriatul public-privat, emisiunea de actiuni de catre companii prin listarea la bursa, acestea sunt cateva dintre subiectele care vor fi dezbatute in cele doua paneluri ale evenimentului.

 

Locatie: Piatra Neamt, Central Plaza Hotel, ora 10. Conferintele Afaceri.ro ajung saptamana aceasta in Municipiul Piatra Neamt, facilitand interactiunea intre autoritatile locale si mediul de afaceri in identificarea oportunitatilor de finantare in Regiunea de Nord-Est a Romaniei in perioada de programare 2014-2020. De asemenea, vor fi tratate instrumentele de dezvoltare a firmei cum ar fi ajutorul de minimis, clusterele si rolul acestora in dezvoltarea sustenabila, precum si rolul responsabilitatii sociale a intreprinderilor.

 

Locatie: Brasov, Hotel Ramada, ora 9.30. Conferinta este prilejuita de trecerea intr-o noua etapa a Proiectul „Creșterea adaptabilității și competitivității angajaților din industria românească prin formare profesională continuă în domeniile TIC, transfer de noi tehnologii, protecția mediului și controlul poluării” – INOVENTIV, un amplu proiect de training adresat managerilor din industria românească, derulat pe parcursul ultimilor trei ani cu ajutorul unei cofinanțări europene, în cadrul POSDRU. În acest timp, 1225 de manageri din peste 430 de companii au beneficiat de cursurile INOVENTIV, iar 967 dintre aceștia au obținut diplome ANC (CNFPA) pentru certificarea competențelor dobândite. Intre speakerii invitati se numara consultanti ICG, respectiv consultanti Ensight Consulting.

 

Locatie: Bucuresti, Cinema Patria, ora 18. Peste 300 de spoturi vor fi devorate timp de 8 ore in cadrul editiei cu numarul 18 a evenimentului. Programul este acelasi pentru serile de vineri si sambata si aduce pe ecran o colectie de spoturi publicitare din toata lumea pentru a le prezenta publicului larg, intr-un spectacol care isi propune sa transmita emotiile, artisticul si caracterul transcendent fata de limitele culturale ale spoturilor publicitare.

 

Locatie: Bucuresti, Camera Americana de Comert, ora 9. Sambata are loc al cincilea Atelier pentru Antreprenoriat din seria organizata de Romanian Business Leaders. Tema propusa pentru acest weekend este “Marketing si Pozitionare” si este sustinuta de Iulian Chihaia (Senior Trainer Focus Plus), impreuna cu invitatii sai – Sorin Psatta (Communication Director BBDO Romania) si Cosmin Alexandru (Partener – Wanted Transformation). Din doua in doua saptamani, unul sau mai multi antreprenori cu experienta conduc un astfel de training pentru participantii in program.

 

La capitolul cultural semnalam desfasurarea Festivalului SoNoRo aflat la a 8-a editie, in Bucuresti, Cluj si Iasi. Reprezentatii de muzica clasica au loc pana pe 19 noiembrie la Arcub, Palatul Cercului Militar National, Institutul Francez Bucuresti, dar si la Biserica Reformata, Universitatea Babes-Bolyai, Turnul Croitorilor in Cluj, sau Biblitoeca Centrala Universitara, ori Teatrul National Vasile Alecsandri din Iasi.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.