ANALIZE SECTORIALE, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Piata de Capital - BVB

Bursele de Valori ale Lumii după capitalizare

The Money Project este o colaborare continuă între Visual Capitalist și Texas Precious Metals care încearcă să utilizeze vizualizări intuitive pentru a explora originea, natura și utilizarea banilor.

 

 

 

 

 

Bursele de Valori ale Lumii după capitalizare

Există 60 de burse importante în întreaga lume, iar gama lor de dimensiuni este destul de surprinzătoare, conform Visual Capitalist.

La capătul superior al spectrului se află puternica NYSE (New York Stock Exchange – Bursa de Valori de la New York), reprezentând o capitalizare de piață de 18,5 trilioane USD sau aproximativ 27% din piața totală pentru acțiunile globale.

La capătul inferior? Bursele de valori pe insulele mici ale Maltei, Ciprului și Bermudei variază de la 1 miliard de dolari la 4 miliarde de dolari în valoare. Chiar și împreună, aceste trei schimburi reprezintă doar 0,01% din capitalizarea totală a pieței.

Clubul de trilioane de dolari

Există 16 burse de valori care fac parte din „clubul de 1 trilion de dolari”, cu o valoare de capitalizare de piață de peste 1 trilion de dolari fiecare.

Acest grup de elită, cu nume cunoscute cum ar fi NYSE, Nasdaq (New York), LSE (Londra), Euronext (Paris + Amsterdam), Deutsche Borse (Frankfurt), TMX Group (Toronto) și Japan Exchange Group (Tokyo), reprezintă 87% din valoarea totală a acțiunilor din lume.

Împreună, cele 44 de nume din afara acestui grup de mai sus se combină pentru doar 9 trilioane de dolari, sau 13% din capitalizarea de piață globală.

Dominanța nordică

Din perspectivă geografică, este dominantă emisfera nordică. America de Nord și Europa dețin 40,6% și 19,5% din piețele mondiale, iar marea majoritate a celor 33,3% din Asia se află la nord de Ecuator în locuri precum Shenzhen, Hong Kong, Tokyo și Shanghai.

Burse notabile care se află la sud de Ecuator includ Bursa Australiană a Valorilor Mobiliare, Bursa de Valori din Indonezia, Bursa de la Johannesburg din Africa de Sud și BM & F Bovespa din Sao Paolo, Brazilia.

Note privind datele : Informațiile noastre din această vizualizare a datelor provin din raportul lunar al Federației Mondiale a Burselor (WFE) din noiembrie 2015. De asemenea, este de remarcat faptul că Bursa de Valori din Londra (și filiala sa Bursa de valori a Italiei) au anunțat că părăsesc WFE în 2013. Prin urmare, am obținut datele privind LSE și Borsa Italia din rapoartele de piață ale site-urilor lor și am convertit monedele locale în USD.

Despre the Money Project : The Money Project intenționează să utilizeze vizualizări intuitive pentru a explora idei în jurul conceptului de bani în sine. Fondată în 2015 de către Visual Capitalist și Texas Precious Metals, Money Project va analiza natura evolutivă a banilor și va încerca să răspundă la întrebările dificile care ne împiedică să înțelegem cu adevărat rolul pe care îl joacă banii în finanțe, investiții și acumularea de avere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.