ANALIZE SECTORIALE

Studiu CE: Consumatorii din UE primesc în medie 74% din viteza de transfer promisă în contractele de internet broadband

Un nou studiu al Comisiei Europene privind performanțele conexiunilor fixe de banda larga arată cum consumatorii europeni nu primesc viteza de transfer internet pentru care plătesc, ci doar în medie 74% din viteza stipulată în contractul de internet broadband. Cercetările arată că între 27% si 41% din abonații europeni ai serviciilor internet susțin că viteza de download nu corespunde cu cea din contracte, arată un comunicat al CE.

Sursă: topnews.com.sg
Sursă: topnews.com.sg

„Este pentru prima dată când diferența între vitezele anunțate și cele reale ale conexiunilor de bandă largă este confirmată prin date comparabile și fiabile din toate statele membre, spune Neelie Kroes, vicepreședintele Comisiei Europene.

Conexiunile prin cablu au vitezele de download cele mai fiabile: media europeană de 74% ascunde o variație semnificativă între performanțele diferitelor tehnologii. Serviciile xDSL ating numai 63,3% din viteza de download anunțată, în comparație cu 91,4% în cazul conexiunilor prin cablu și 84,4% în cazul conexiunilor FTTx.

Acesta este primul studiu asupra performanței conexiunilor de bandă largă care cuprinde toate statele membre ale UE, inclusiv Croatia care va adera la UE foarte curând, precum și Norvegia și Islanda, folosind aceeași metodă de studiu. Proiectul este condus de o companie specializată în testarea performanțelor conexiunilor în banda largă SamKnows, care a efectuat deja studii similare în Regatul Unit și în SUA.

Acest studiu se va desfășura până la sfârșitul anului 2014 și sunt planificate alte doua măsurători anuale.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.