ANALIZE SECTORIALE

PwC: Aproape 45% din şefii de companii din Europa de Vest vor să reducă numărul angajaţilor

Potrivit unui studiu publicat luni de compania de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC), aproape jumătate din şefii de companii din Europa de Vest, respectiv 45%, vor să reducă numărul de angajaţi, în timp ce la nivel mondial 40% doresc să facă angajări.

Sursă: www.glassdoor.com
Sursă: www.glassdoor.com

La nivel mondial, 23% dintre liderii de companii intenţionează să îşi reducă efectivele, în timp ce 28% vor să le menţină la acelaşi nivel, potrivit sondajului realizat de PwC în rândul a 1.300 de directori din întreaga lume.

„Directorii generali din zona euro tind să fie cei mai pesimişti şi puţini au în plan să facă angajări în anii viitori, în timp ce trei sferturi din şefii de companii din India sau Orientul Mijlociu vor să îşi mărească efectivele în 2013”, se arată în raport.

Liderii de companii la nivel mondial sunt însă cu toţii de acord că mediul de afaceri este dificil şi numai unul din cinci se aşteaptă la o îmbunătăţire a conjuncturii pe parcursul acestui an. Mai mult decât atât, 70% dintre aceşti directori s-au angajat într-un proces de reducere a costurilor.

Sondajul a scos la iveală şi faptul că există un deficit de personal calificat, fapt care face angajările dificile.

Peste jumătate dintre respondenţi consideră că prioritatea guvernelor ar trebui să fie în acest an formarea şi secializarea personalului, dar numai 15% cred că autorităţile au fost eficiente în această problemă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.