ANALIZE SECTORIALE

OCDE: Economiile emergente se stabilizează sau încetinesc, iar cele avansate îşi revin

Potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, creşterea economiilor avansate accelerează uşor, în timp ce în marile economii emergente se stabilizează sau chiar încetinesc, se arată într-un raport lunar privind evoluția economică.

Sursă: www.wstribune.com
Sursă: www.wstribune.com

„Indicatorii principali analizaţi de OCDE arată o îmbunătăţire moderată a creşterii în rândul celor mai mari economii membre ale organizaţiei, în timp ce pentru marile economii emergente datele indică stabilizare sau chiar încetinire”, se arată în raport.

Datele disponibile pentru SUA şi Japonia „continuă să indice o consolidare a creşterii PIB”, au afirmat analişti OCDE în raport.

Imaginea de ansamblu a zonei euro „indică în continuare o accelerare a creşterii”, cu o temperarea ritmului în Germania şi îmbunătăţirea perspectivelor Italiei.

Există perspective de îmbunătăţire a activităţii economice din zona euro, în timp ce pentru Franţa aşteptările sunt pentru „stabilizare”, iar pentru Marea Britanie, unde guvernul a fost nevoit să adopte măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, se îndreaptă în direcţia bună, notează OCDE.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.