ANALIZE SECTORIALE, MACROECONOMIE, P.I.B. & STATISTICI, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Banca Mondială: Rata de angajare a României de 60%, printre cele mai scăzute din Europa

Un studiu al Băncii Mondiale arată că rata de angajare a României este de 60%, fiind una dintre cele mai scăzute din Europa, iar rata şomajului este incredibil de stabilă, indiferent de perioadă de criză sau boom economic.

Sursă: www.wall-street.ro
Sursă: www.wall-street.ro

Alberto Leyto, task team manager la Banca Mondială, a prezentat rezultatele acestui studiu, accentuând faptul că România are două probleme majore: rata de angajare scăzută şi abilităţile lucrătorilor români.

Unul dintre motive ar putea fi procentul companiilor din România care desfășoară activități de formare profesională pentru angajaţi, iar conform studiului acesta este foarte scăzut.

„Se pune puţin accent pe dezvoltarea abilităţilor. Este necesară o abordare bazată pe fapte. Trebuie găsită o soluţie pentru utilizarea bazinului de forţă de muncă neutilizată”, a subliniat Leyton.

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, a declarat că este necesar ca politicile privind piaţa muncii să fie abordate diferit, dar și faptul că România trebuie să îşi dezvolte sistemul de educaţie şi formare pe tot parcursul vieţii, iar implicarea angajatorilor în procesul de pregătire şi formare a propriilor angajaţi să fie cât mai ridicată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.