„La Trasura” – o afacere ce vrea sa devina reper pentru centrul vechi al Clujului

18 decembrie 2014 12:45

LaTrasura_1In centrul vechi al Clujului, in zona pietonala, Roland El Hayes si sotia sa Carmen, au lansat afacerea „La Trasura” pentru a oferi un moment de pauza dulce si energizant in viata cotidiana agitata. Conceptul „To go” raspunde pe moment nevoilor clientilor: o gustare si o cafea de calitate, servite intr-un cadru boem dat de Trasura in sine, ca punct de vanzare.

Aspectul medieval, rustic, se incadreaza perfect in zona unde este amplasata Trasura. Transilvania este o dovada clara a influentei culturii habsburgice asupra stilului arhitectural, astfel ca  inspiratia a venit asociind ideea cu cea de  targuri de mestesugari si sarbatori locale – cum ar fi Oktoberfest. Preluate din Germania sau Austria, aceste sarbatori si festivaluri au un succes garantat, aduc o nota de bun gust si calitate prin recrearea unui atmosfere din trecut, punand accent pe traditie si obiceiuri.

Intr-o prima faza, Roland abordeaza ideea de Coffee Shop, pentru a testa impactul asupra pietei locale. Impreuna cu unul dintre asociati a derulat activitatea birocratica de infiintare a firmei, iar un alt partener manageriaza activitatea zilnica si de marketing. Clujul – oras universitar cu potential – este receptiv la astfel de concepte. Feedback-ul este pozitiv din partea presei locale si a consumatorilor, La Trasura participand deja in calitate de colaborator la evenimentul IT Days organizat de Accesa.

 


LaTrasura_3Strategii de viitor
: productie, patiserie, cofetarie, catering

 

„Pentru viitor planificam sa ne axam pe partea de productie, sa putem oferi zilnic produse proaspete de patiserie si cofetarie, si sa ne extindem ca numar de puncte de vanzare pentru sezonul estival”, afirma Roland, care dezvaluie ca doreste sa creeze, in viitor, un adevarat brand „La Trasura”, care sa fie recunoscut prin „bun gust si rafinament, mereu in intampinarea cererilor consumatorilor”. Tot pentru viitor, antreprenorul nu exclude nici ideea de „catering”, in momentul in care va demara si productia.

Dupa aceste prime luni in care se axeaza pe comercializare cafea si produse de cofetarie pentru a rafina conceptul „La Trasura”, Roland impreuna cu asociatii sai, vor sa deschida productia in martie 2015, pentru a beneficia astfel de cresterea numarului de turisti in oras anul viitor, cand Cluj-Napoca va fi Capitala Culturala a Tineretului. Tot in primavara lui 2015, tanarul antreprenor vrea sa deschida si prima cofetarie, intr-un spatiu optim in care sa poata imbina productia cu vanzarea prin intermediul conceptului „La Trasura”.

Revenind insa la unul dintre atuu-rile afacerii „La Trasura”, si anume mobilitatea punctului de vanzare, aceasta din urma va permite „Trasurii” sa participe la diferite evenimente sau sa se adapteze la locatia in sine a unui eveniment – parc, zona de birouri etc. „Amplasamentul actual ne ofera posibilitatea de a castiga increderea si a identifica necesitatile pietei”, scoate in evidenta Roland beneficiul mobilitatii.

Proiectul in sine imbina perfect conceptul de business cu cel de pasiune pentru valori, distinctie, urmarind fundamentarea unui brand pe baza ideii de respect oferit clientului.

 

LaTrasura_4Investitii de peste 30.000 de euro

 

Fondurile necesare pentru inceperea afacerii „La Trasura”, productie si comercializare, au fost alocate din contributii proprii, dar si aplicand pentru fonduri guvernamentale nerambursabile in programul START. Fondurile nerambursabile au fost solicitate in special pentru achizitia utilajelor necesare productiei, precum si pentru achizitionarea „Trasurii” – punctul mobil de vanzare.

Pe langa fonduri nerambursabile, contributia proprie la proiect a fost in valoare de 25.000 de lei, precum si alte cheltuieli necesare inceperii activitatii. De la momentul demararii investitiilor, cheltuielile s-au ridicat, pana acum, la aproximativ 160.000 de lei.

Roland El Hayes isi propune sa faca un prim bilant al activitatii sale si sa identifice directii viitoare de dezvoltare in octombrie 2015, cand se va implini un an de la startul afacerii.

LaTrasura_2        LaTrasura_5

Distribuiți articolul

Etichete:

1 comentariu

  • Vrea vrea, cum sa nu vrea :)). Iar un moment dulce in viata cotidiana agitata e fix ce trebe ca sa fim si mai agitati.

Scrie un comentariu