Tranzactie majora: Israelienii care deţin Radisson Blu din Capitală anunţă oficial vânzarea hotelului către un fond de investiţii

1 septembrie 2017 19:30

Grupul israelian Elbit Imaging a semnat un acord pentru vânzarea hotelului Radisson Blu din Capitală, conform Mediafax. Cumparatorul care a depus o oferta neangajanta este un fond de investiţii. Preţul este de 177,5 milioane de euro.

Complexul hotelier Radisson Blu de pe Calea Victoriei din Capitală, ce cuprinde hotelul de cinci stele Radisson Blu şi cel de patru stele Park Inn, este al doilea activ din industrie care a atras atenţia marilor fonduri de investiţii, spun surse din piaţă. Un altul este hotelul de cinci stele JW Marriott de lângă Palatul Parlamentului.

Grupul hotelier Radisson din centrul Bucureştiului este operat de firma Bucureşti Turism, cu afaceri de peste 120 mil. lei în 2015 (ultimul an pentru care există date publice). Aceasta din urmă este controlată de grupul Elbit Imaging din Israel, în spatele căruia sunt mai multe fonduri de investiţii.

Israelienii de la Elbit Imaging estimeaza ca vor incasa in jurul a 86 milioane de euro din vanzarea complexului Radisson conform portalului de tranzactii mirsanu.ro (n.red. diferenta pana la valoarea totala de 177 milioane de euro fiind reprezentata de datorii). Complexul Radisson dispune de 763 de camere și este format dintr-un hotel Radisson Blu de cinci stele cu 487 de camere, un hotel Park Inn de patru stele cu 276 de camera și 7.200 de metri pătrați de galerie comercială care include cel mai mare cazinou din București, un centru de fitness și magazine.

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu