Transgaz a câștigat licitația de privatizare a operatorului de transport gaze din Republica Moldova

12 martie 2018 09:00

Autor: Iulian Soare – Cursdeguvernare.ro

Premierul Pavel Filip a anunțat marți că Transgaz România a câștigat licitația de privatizare a Întreprinderii de Stat Vestmoldtransgaz.

Anunțul a fost făcut de către premierul moldovean Pavel Filip, care a susținut o conferință de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă, aflat în republică pentru o vizită de o zi.

Potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice din R. Moldova, preţul iniţial de vânzare a Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei moldoveneşti (aproximativ 8,8 milioane de euro). Cumpărătorul, Eurotransgaz SRL, filiala din Republica Moldova a Transgaz România, va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

Transgaz a depus o ofertă pe 28 decembrie 2017 pentru a cumpăra Vestmoldtransgaz, compania de transport al gazelor din Republica Moldova care se ocupă de construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău. Potrivit companiei din România, lucrările de construcție a gazoductului urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2018 așa încât din 2019 Capitala Republicii Moldova ar putea să folosească gazul din România.

Citeste continuarea articolului pe cursdeguvernare.ro

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu