Tesla a devenit cel mai valoros producător american de mașini, întrecând General Motors

13 aprilie 2017 07:40

Compania Tesla, cofondată de Elon Musk, a întrecut General Motors (GM) și a devenit cel mai valoros producător de mașini din Statele Unite, cu o capitalizare de piață de peste 50 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg, informeaza Mediafax.

La doar o săptămână după ce a întrecut Ford ca valoare de piață pe bursă, Tesla a urcat cu 3,3% la începtul săptămânii, majorându-și capitalizarea de piață la 50,9 miliarde de dolari. Producătorul de mașini electrice a încheiat ziua valorând cu 64 de milioane de dolari mai mult decât GM. Compania cofondată de Musk a ajuns în clasamentul primilor cinci producători la mașini la nivel mondial.

În prezent, Tesla este al șaselea producător de mașini, după capitalizarea de piață, după Toyota Motor, Daimler AG, Volkswagen AG, BMW AG și Honda.

Tesla are o capitalizare de piață de 172 de miliarde de dolari, în timp ce Honda are aproape 52 de miliarde de dolari.

GM se așteaptă să câștige mai mult de 9 miliarde de dolari în acest an, iar analiștii prezic că Ford va genera un profit ajustat de aproape 6,3 miliarde de dolari. Compania Tesla este așteptată să piardă mai mult de 950 de milioane de dolari.

Tesla a întrecut Ford ca valoare de piaţă pe bursă, după ce acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut cu 7%, la finalul şedinţei de tranzacţionare de luni, 3 aprilie.

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu