Vector Watch a fost vandut pentru 15 milioane de dolari catre Fitbit. Investitorii au avut un exit profitabil

23 februarie 2017 13:04

Pretul vanzarii startup-ului Vector Watch a fost precizat de Fitbit, cumparatorul strategic listat pe bursa din New York. Tranzactia a valorat 15 milioane de dolari, asigurand un exit profitabil pentru investitorii care finantasera Vector Watch.

In trei runde de finantare, Vector Watch a atras un total de 12 milioane de dolari in perioada 2014 – 2016, intre investitori numarandu-se: fondul Gecad condus de Radu Georgescu, fondul de investitii Catalyst Romania, alaturi de investitorii privati Mihai Popescu, Bogdan Vlad si Radu Apostolescu.

Intr-un scenariu optimist, Vector Watch ar fi trebuit sa se indrepte catre statutul de ‘unicorn’, companie care sa valoreze la un moment dat minim 1 miliard de dolari. Insa piata smartwatch-urilor nu a avut dinamica preconizata, fapt observat si in cazul altor jucatori, fiind necesara o repliere si o consolidare a principalilor actori.

Americanii de la Fitbit (capitalizare bursiera 1,35 miliarde dolari), cumparasera Pebble pentru 23 milioane de dolari, iar pe final de an 2016 au cumparat Vector Watch pentru 15 milioane dolari. Fitbit si-a publicat rezultatele financiare pe trimestrul 4, raportand venituri trimestriale de 574 milioane de dolari, in scadere cu aproximativ o treime fata de aceeasi perioada a anului anterior.

 

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu