Piata Asigurarilor creste mai lent decat economia: +3,5% in 2017 pana la 9,7 miliarde RON

25 mai 2018 07:00

Societăţile de asigurare autorizate şi reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au subscris prime brute în valoare de 9,7 miliarde de lei, cu 3,5% mai mult comparativ cu anul precedent, se arată într-un comunicat transmis luni de ASF, informeaza Ziarul Financiar.

„O schimbare în tendinţele manifestate pe parcursul anilor anteriori este consolidarea segmentului de asigurări de viaţă, care a înregistrat anul trecut o apreciere semnificativă, de 21%, comparativ cu anul 2016. Dacă în perioada 2012-2014 activitatea de asigurări de viaţă era în scădere din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise, începând cu anul 2015 acest segment şi-a reluat creşterea, iar în 2017 evoluţia sectorului de asigurări s-a datorat segmentului asigurărilor de viaţă”, se arată în comnicat.

Primele brute subscrise (PBS) aferente asigurărilor generale (AG) s-au ridicat, anul trecut, la valoarea de circa 7,7 miliarde de lei. Din totalul primelor brute subscrise pentru asigurări generale, cele mai mari ponderi le deţin clasele A10 – Răspundere civilă pentru utilizarea vehiculelor auto terestre (RCA), apoi A3 – Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant, A8 – Incendiu şi calamităţi naturale (pentru alte bunuri decât cele asigurabile în clasele A3 – A7).

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu