Nici în această vară nu vom avea autobuze noi. Licitaţia din Bucureşti, contestată. Firea vrea schimbări din cauza unor contestatari „de profesie”

16 aprilie 2018 10:50

Companiile Mercedes şi Karsan au contestat licitaţia Primăriei Generale pentru achiziţionarea a 400 de autobuze, în urma căreia a fost declarată câştigătoare compania turcească Orokar. Gabriela Firea declară către trebuie schimbată legislaţia achiziţiilor publice, conform Mediafax.

Nemulţumiţi de rezultatul licitaţiei, reprezentanţii Mercedes şi Krasan au depus o contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). La licitaţia organizată de PMB s-a stabilit că turcii de la asocierea Otokar Europe S.A. – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. vor livra către RATB 400 de autobuze Euro 6. Preţul unui autobuz va fi de 250.000 de euro plus TVA.

„Este păcat că, din cauza acestor contestaţii, bucureştenii nu beneficiază în cel mai scurt timp de un transport public modern, la standarde europene, în ciuda tuturor eforturilor depuse de Primăria Capitalei. Contestarea unor licitaţii importante nu reprezintă un caz singular, mai ales că sunt avocaţi care, urmărind câştiguri substanţiale, îşi îndeamnă clienţii să conteste licitaţiile, în detrimentul clar al cetăţenilor care au nevoie de un transport public civilizat”, a declarat, joi, primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, preţul de 250.000 de euro pentru un autobuz turcesc ar fi unul mediu.

„Facem precizarea că preţul comunicat de Municipalitate, adică 250.000 euro per bucată, reprezintă un preţ mediu, acesta variind în funcţie de dimensiunile acestora”, a mai preciza edilul Capitalei.

 

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu