FOCUS: Tranzacțiile cu afaceri ale anului 2017, de la imobiliar la tehnologiile de ultimă oră

4 ianuarie 2018 08:00

Afacerile colaborative, de la servicii de car sharing până la cele de cazare, se vor înmulți anul viitor, apărând inclusiv inițiative românești, arată o analiză prezentată joi de agenția de marketing Perceptum, informeaza Mediafax.
„Accesul rapid, organizarea eficientă și convenabilă, precum și utilizarea resurselor existente constituie principalele avantaje ale afacerilor din economia participativă în comparație cu serviciile tradiționale. Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj al acestor afaceri, în România, este lipsa de încredere a populației în tranzacțiile pe internet”, arată autorii studiului.
Potrivit Perceptum, pe lângă organizarea mai convenabilă a acestor servicii, consumatorii apreciază și faptul că platformele sau afacerile colaborative sunt fie mai ieftine, fie gratuite. Un alt avantaj este posibilitatea de a face schimb de produse sau servicii, în locul achitării unei sume de bani. De asemenea, faptul că aceste platforme oferă servicii noi sau diferite de ceea ce există pe piață este un beneficiu important.

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu