Enterprise Investors preia retailerul de jucarii Noriel

21 aprilie 2016 21:16

jucarii-norielFondul polonez de investitii En­ter­prise Investors, care detine actiuni in mai multe companii de pe piata din Ro­mania printre care si lantul de super­marketuri Profi, a preluat 100% din actiunile retailerului de jucarii Noriel de la fondul Axxess Capital si de la familia Constantinescu, fondatorii businessului. Acordul trebuie sa primeasca aprobarea Consiliului Concurentei.

„Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a semnat un acord de cumparare a 100% din actiunile Noriel Group, cel mai mare retailer de jocuri si jucarii din Romania. Vanzatorii sunt familia Constantinescu, antreprenorii fondatori ai Noriel, si Balkan Accession Fund, un fond de private equity administrat de Axxess Capital”, au anuntat reprezentantii Enterprise Investors, fara a dezvalui valoarea tranzactiei.

Noriel are 47 de magazine in 27 de orase, o unitate online, activitati de distributie si productie. Enterprise Investors a preluat intregul grup. Compania a fost fondata in 1995 de familia Constantinescu ca importator si distribuitor de jucarii si de jocuri.

In 1999, compania a creat „Toys and Games”, propria divizie de productie de jocuri de carton si puzzle-uri. Noriel si-a continuat dezvoltarea prin intrarea in retail in 2010, cu sprijinul investitorului financiar Balkan Accession Fund, creand o retea de magazine specializate in vanzarea jocurilor si a jucariilor.

In 2015, vanzarile Noriel au crescut cu 26% fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 30 milioane de euro, potrivit datelor reprezentantilor companiei.

„Dupa finalizarea tranzactiei intentionam sa repetam experienta de la Profi. Vom intari echipa de management cu experti in domeniu si vom sprijini dezvoltarea retelei de magazine Noriel in tara astfel incat sa dublam numarul de magazine in urmatorii ani”, a declarat Serban Roman, country director la Enterprise Investors pentru Ziarul Financiar. In dezvoltarea retelei, fondul va investi 2 milioane de euro.

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu