STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Sociala & Legislatia Muncii & Migratie

Două mii de concedieri la CE Oltenia, în 2016

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au anunţat că, începând de la 1 iulie până la sfârşitul anului 2016, două mii de angajaţi vor rămâne fără slujbă, alte trei mii de persoane urmând să fie disponibilizate în perioada 2017-2020, transmite Mediafax.

complex-energetic-olteniaConsiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a avizat planul conducerii companiei, care prevede disponibilizarea a 2.000 de angajaţi, în anul 2016. În urma întâlnirii cu sindicatele, care a avut loc miercuri, la sediul CEO, a fost anunţat şi motivul pentru care este necesară această măsură.

”În contextul în care societatea a înregistrat pierderi cumulate în ultimii doi ani, în valoare totală de 1.655 milioane de lei şi un profit pe primul trimestru al anului 2016 în valoare de 144 milioane de lei, trebuie conştientizat faptul că măsurile de eficientizare şi restructurare a companiei sunt necesare. Este imperios necesar ca aceste pierderi să fie recuperate în perioada următoare, pentru ca această companie să rămână în piaţă şi să fie eficientă”, se precizează într-un comunicat de presă al CEO.

Acest plan de reorganizare presupune ca 2.000 de salariaţi să fie concediaţi în 2016, 2.000 în anul 2017 şi câte 400 anual, până în 2020. Administraţia a propus ca persoanele care vor pleca în acest an din companie să beneficieze de 10 salarii compensatorii.

”Coroborat cu trendul descrescator al producţiei de energie bazată pe cărbune, cu preţul acesteia estimat pentru perioada următoare, precum şi cu necesitatea implementării procesului de dezvoltare durabilă şi creştere a competitivităţii economice, administraţia a prezentat proiectele majore care vor fi implemenate în perioada următoare: planul de eficientizare, reorganizare şi restructurare pentru perioada 2016-2020, plan care a fost avizat de Consiliul de Supraveghere al companiei, planul de disponibilizări pentru perioada 2016-2017, începând cu 01.07.2016, care cuprinde 2.000 de disponibilizaţi programaţi în acest an, din care 1.067 persoane pensionabile până la 31 decembrie 2019, acest plan a fost de asemenea avizat de Consiliul de Supraveghere”, se mai precizează în comunicatul CEO.

Sindicaliştii susţin că nu sunt de acord cu acest plan, avizat de Consiliul de Supraveghere. În prezent, societatea are un număr de 15.168 de salariaţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.