STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare

De’Longhi, profit din primul an de la intrarea pe piata locala

esspresor delonghiProducatorul italian de electro­casnice De’Longhi a raportat un rezultat net de 8,3 milioane de lei, echivalentul a 1,8 milioane de euro, potrivit datelor regasite la Ministerul Finantelor.

Dupa plecarea Nokia de la Jucu, De’Longhi a adus speranta in zona, economic vorbind, si se pare ca nu au pariat gresit, de vreme ce compania a raportat la Ministerului de Finante obtinerea, in 2013, a unui rezultat net de 8,3 milioane de lei, adica 1,8 milioane de euro.

Totodata, italienii, care au pornit, in martie 2013, productia de espressoare de cafea in parcul industrial Tetarom din Cluj, au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 140 milioane de lei, echivalentul a 31 milioane de euro. Astfel, De’Longhi intra in clasamentul celor mai mari zece producatori de electrocasnice din Romania.

„Investitiile in Romania vor sustine extin­derea grupului la nivel interna­tional si vor diversifica platforma industriala”, dupa cum se arata in raportul anual al grupului De’Longhi, care mai detine fabrici, in afara de Italia, si in China.

In 2013, grupul a raportat venituri de 1,6 miliarde de euro la care operatiunile locale au avut o con­­tributie de 2%. De’Longhi a avut, anul trecut, in Romania in jur de 213 angajati, potrivit datelor Ministerului de Finante, dar ar putea ajunge la 700 de oameni la Cluj, pana la finalul acestui an. Per total, grupul are aproximativ 6000 de angajati.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.