Fondul imobiliar Globalworth, condus de Ioannis Papalekas, a atras 550 de milioane de euro printr-o emisiune de obligatiuni pentru expansiunea in regiune. Titlurile vor fi listate la Dublin si la Bucuresti

16 iunie 2017 10:27


Globalworth
 a atras 550 milioane de euro in urma unui plasament de obligatiuni pe 5 ani, la o dobanda anuala de 2,875%. Fondul este cel mai mare jucator de pe piata birourilor in Romania, fiind condus de Ioannis Papalekas – investitor cu un bogat istoric de tranzactii in real estate-ul romanesc.

Globalworth detine cladirea Bucharest One situata langa Mall Promenada si finalizata in 2016, redenumita Globalworth Tower, a doua cea mai inalta cladire din Romania. Constructia turnului situat in apropierea Sky Tower a costat 95 milioane de euro. Fondul imobiliar Globalworth detine active de peste 1 miliard de euro, reprezentate de o mare parte din cladirile de birouri din zona Barbu Vacarescu – Soseaua Pipera.

Banii atrasi din emisiunea de obligatiuni vor finanta cresterea in continuare a portofoliului imobiliar, semn al increderii acordate de investitori in perspectivele pietei de profil din Romania. Titlurile vor fi listate la Bursa de la Dublin, iar in paralel, BT Capital Partners a solicitat Bursei de Valori Bucuresti si listarea pe piata locala de capital.

 

  • Globalworth este lider pe piata de birou, iar NEPI pe comercial

Fondul condus de Papalekas este cel mai activ jucator de pe piata birourilor in Romania. Investitorul grec detine 25% din actiunile vehicului imobiliar Globalworth listat pe Bursa din Londra, fiind depasit de Growth Point din Africa de Sud, fond de investitii care detine peste 27% din actiuni.

Un alt jucator de calibru in real estate-ul din tara noastra este New Europe Property Investment (NEPI), axat in special pe spatii comerciale si mall-uri – Promenada Mall, Mega Mall din capitala, City Park din Constanta si altele in Timisoara, Deva, Targu-Jiu. NEPI are in portofoliu si cateva cladiri reprezentative de birouri, precum Floreasca Business Park si Lakeview din Bucuresti, sau The Office din Cluj. NEPI se afla in proces de fuziune cu Rockcastle pentru a crea cel mai mare fond de real estate din Europa Centrala si de Est.

Recent, pe piata birourilor din capital au intrat fratii Paval de la Dedeman, care au achizitionat cladirile AFI Business Park, intr-o tranzactie de aproximativ 140 de milioane de euro.

 

 

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu