China și Rusia investesc sute de milioane în acest startup pentru a vă recunoaște fața

8 noiembrie 2017 09:20

Se pare că Face ++ a atras fondul de stat din China, Ant Financial

Fondul de Investiții Rusia-China, grupul SK, de asemenea, au luat parte

Megvii Inc., dezvoltator chinez de tehnologie de recunoaștere facială, a strâns aproximativ 460 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv de la Ant Financial al miliardarului Jack Ma, și de la unul dintre cele mai mari fonduri de capital din China, susținut de stat, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, conform Bloomberg.

Compania din Beijing, cunoscută și sub numele de Face ++, a atras și alți investitori, printre care se numără Fondul de Investiții Rusia-China, un fond susținut de fonduri de investiții suverane ale celor două națiuni, și SK Group, a spus persoana care solicită să nu fie numită deoarece problema este privată. Finanțarea va da start-up-ului o evaluare de cel puțin 1 miliard de dolari și poate fi anunțată curând.

Megvii oferă sisteme de scanare facială companiilor precum Lenovo Group Ltd. și Ant Financial, compania de plăți controlată de Ma.

Tehnologia de recunoaștere facială a atras interesul deosebit din partea autorităților guvernamentale din China care doresc să detecteze crimele și amenințările la adresa stabilității sociale înainte de a avea loc.

Fondul de investiții de stat, care a condus ultima rundă a companiei Megvii, a fost înființat în luna august a anului trecut și are un activ de 200 miliarde de yuani (30 miliarde dolari) gestionat. Fondul este sub supravegherea Comisiei de Supraveghere și Administrare Activelor Chinei, potrivit agenției oficiale Xinhua News Agency.

Fanny Wu, o purtătoare de cuvânt pentru Ant Financial, a declarat că nu poate oferi imediat un comentariu. Megvii a refuzat să comenteze într-un e-mail.

Software-ul Megvii folosește scanări faciale ținute într-o bază de date a Ministerului Securității Publice, care a fost redactată din fișierele de identificare juridică pentru aproximativ 1,3 miliarde de chinezi.

Grupul de investitori existent Foxconn Technology Group a participat, de asemenea, la strângerea de fonduri, a spus persoana cu informații. Ceilalți investitori anteriori includ CCB International Holdings Ltd., Qiming Venture Partners și Sinovation Ventures.

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu