Banca de dezvoltare BERD privește înspre Africa pentru următorul val de extindere

14 mai 2018 08:29

Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare se uita la un nou val de expansiune în Africa sub-sahariana și în noile părți ale Orientului Mijlociu în următorii ani, care ar putea creste creditarea acesteia cu o treime, a declarat președintele acesteia către Reuters.

Înființată în 1991 pentru a investi în economiile ex-comuniste din Europa de Est și deținută în principal de marile guverne occidentale, BERD se extinde rapid în ultimul deceniu pentru a opera în peste 30 de țări, de la Maroc la Mongolia.

Dar, cu un capital încă abundent, banca încearcă să avanseze în continuare spre sud și intenționează să obțină avânt atunci când acționarii săi se vor aduna în Iordania luna viitoare pentru întâlnirea lor anuală.

Planul de a ajunge mai adânc în Africa ar putea coincide cu intrarea în mai multe țări din nordul continentului, cum ar fi Algeria sau în Orientul Mijlociu, cum ar fi Irakul sau Libia.

Extinderea globală ar putea să determine o creștere a ratei anuale de creditare cu aproape o treime de la aproximativ 9,5 miliarde de euro (11,7 miliarde de dolari) în prezent.

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu