Argentina a ridicat dobânda băncii centrale la 40% pentru a-și apară moneda – peso

11 iunie 2018 08:42

Banca Centrală din Argentina a majorat rata dobânzii pentru a treia oară în opt zile, deoarece moneda țării, peso, continuă să scadă drastic. Recent, banca a ridicat ratele la 40%, de la 33,25%, la o zi după ce a crescut de la 30,25%. Cu o săptămână în urmă, au crescut de la 27,25%, conform BBC.co.uk.

Creșterile sunt destinate susținerii peso-ului, care a pierdut un sfert din valoarea sa în ultimul an. Analiștii declară că criza este în creștere și se pare că va continua.

Argentina se află în mijlocul unui program de reformă economică în favoarea pieței, sub președintele Mauricio Macri, care încearcă să inverseze anii de protecționism și cheltuieli guvernamentale ridicate sub predecesorul său, Cristina Fernandez de Kirchner.

Inflația, o problemă perenă în Argentina, a fost de 25% în 2017, cea mai mare rată din America Latină, cu excepția Venezuelei. În acest an, banca centrală a stabilit un obiectiv de inflație de 15% și a declarat că va continua să acționeze în vederea aplicării acestuia.

Distribuiți articolul

Etichete:

Scrie un comentariu